Nee
Ja
            

BAKKT overstijgt eerste dag Consensus

In het Hilton hotel in New York is vandaag de grootste jaarlijkse Blockchainbeurs afgetrapt. De beurs waar menigeen op zit te wachten voor nieuwe releases en mooie aankondigingen werd overschaduwt door een update van Kelly Loeffler over het BAKKT platform. 

In het Hilton hotel in New York is vandaag de grootste jaarlijkse Blockchainbeurs afgetrapt. De beurs waar menigeen op zit te wachten voor nieuwe releases en mooie aankondigingen werd overschaduwt door een update van Kelly Loeffler over het BAKKT platform. 

Het is al een week gissen naar de mysterieuze boost van Bitcoin die buiten proporties door blijft stijgen. Waar de één roept dat het een pump voor Consensus betreft, de ander roept dat het fundamenteel wel weer tijd werd is er natuurlijk ook nog een scenario dat binnen de kringen van Loeffler and friends al lang bekend was dat BAKKT deze maandag de lancering van het BAKKT platform bekend zou gaan maken. Of we daadwerkelijk het antwoord gaan krijgen of vinden? Waarschijnlijk niet.

Medium post

Kelly Loeffler, CEO van BAKKT, is trouw updates blijven schrijven en publiceren op 'Medium'. Waar eerder gevraagd is om geduld te houden na de eerdere schatting van januari 2019 komt ditmaal het nieuws over een daadwerkelijke lancering volledig uit het niets. In juli van dit jaar gaat dan daadwerkelijk het platform live. 

Twee producten

Waar in eerste instantie slechts één product uitgedacht leek te worden is na uitgebreid overleg met potentiële klanten besloten om twee producten te lanceren. Beide zijn futureproducten met een einddatum, de één zal een maandelijks product zijn en de ander sluit na een dag. Zo is het aanbod voor nog een groter publiek beschikbaar gemaakt. 

Alle begint bij een goede beveiliging

Waar BAKKT hopelijk een scheepsvracht aan Bitcoins nodig gaat hebben is beveiliging uiteraard één van de belangrijkste agendapunten voor het bedrijf. Daarom wordt er expliciet vermeld dat het bedrijf zich heeft weten te verzekeren en met hoogwaardige cybersecurity gaat werken. Zo lijkt het merk BAKKT een alomvattende dienstverlening voor Bitcoinbeleggers te gaan lanceren. 

Eigen certificering

Waar eerder werd ingezet op een aanvraag bij de CFTC voor een goedkeuring van een nieuwe beurs heeft BAKKT er voor gekozen om samen met ICE de futures op het ICE platform uit te brengen waarmee ze in feite zelf hun goedkeuring geven aan deze nieuwe dienstverlening. De CFTC heeft daarom nu 10 dagen de tijd om tegen dit besluit in te gaan waardoor het toch nog even spannend gaat worden. Want een goedkeuring van een nieuw platform vanuit de CFTC zou definitief uitsluitsel geven over goedkeuring. Nu is dus toch de omweg gekozen. De tijd gaat dus leren of we in juli in instapmodel krijgen voor institutionele beleggers. 

Gaat BAKKT de Bitcoinprijs naar enorme hoogtes brengen?

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Blokt