Nee
Ja
            

Bermuda crypto startups landen in New York

Hoewel Bermuda maar liefst 1.770 kilometer van Miami af ligt, weet het toch voet aan de grond te krijgen in de VS. De Signature Bank staat toe dat cryptocurrency startups bankaccounts openen in New York.  

Hoewel Bermuda maar liefst 1.770 kilometer van Miami af ligt, weet het toch voet aan de grond te krijgen in de VS. De Signature Bank staat toe dat cryptocurrency startups bankaccounts openen in New York.  

Toegang tot Amerikaanse bankdiensten

In een persbericht van donderdag 28 februari kondigt de regering van de kleine Britse eilandengroep aan partner te worden met de Signature Bank in New York. Deze samenwerking maakt het mogelijk dat FinTech bedrijven van Bermuda hierdoor toegang krijgen tot Amerikaanse bankdiensten. Joseph J. DePaolo, president en CEO bij Signature Bank verklaart: “De crypto startups uit Bermuda krijgen elke bankdienst die een traditioneel bedrijf ook zou krijgen. Hier vallen bijvoorbeeld betaalrekeningen en zakelijke betaalpassen onder.”

De crypto startups uit Bermuda krijgen elke bankdienst die een traditioneel bedrijf ook zou krijgen. Hier vallen bijvoorbeeld betaalrekeningen en zakelijke betaalpassen onder.

- Joseph J. DePaolo, president en CEO bij Signature Bank

Ethereum betaalplatform Signet

De New Yorkse bank is vooral bekend door de lancering van Signet: een op Ethereum gebaseerd betaalplatform dat een stablecoin gebruikt voor het afronden van transacties. “Sinds de lancering begin dit jaar, heeft ons op blockchain gebaseerde Signet systeem meerdere klanten aan boord die elkaar 24/7 miljoenen dollars toezenden”, aldus DePaolo. Transacties kunnen in enkele dagen oplopen van enkele miljoenen naar tientallen miljoenen.

Sinds de lancering begin dit jaar, heeft ons op blockchain gebaseerde Signet systeem meerdere klanten aan boord die elkaar 24/7 miljoenen dollars toezenden

- DePaolo

Crypto startups en banken hand in hand?

Nee, niet bepaald. De samenwerking tussen Signature Bank en Bermuda kan daarom als merkwaardig bestempeld worden. Het is geen geheim dat banken en crypto startups niet snel met elkaar in zee gaan. Logisch ook wel, want het is lastig samenwerken als de crypto industrie nog veelal ongereguleerd is en bovendien een verwarde juridische status heeft. Bermuda premier David Burt vindt banken desalniettemin opvallend vaak terughoudend in het nemen van risico’s. Vooral risico’s die ontstaan als jonge FinTech bedrijven Bitcoin transacties ondersteunen.

66 FinTech bedrijven uit Bermuda

Een wetswijziging leidde uiteindelijk tot het verschaffen van licenties aan maar liefst 66 FinTech bedrijven in Bermuda. “Een succesvolle poging die wettelijke zekerheid bood aan Signature Bank”, aldus Burt. Hij vervolgt: “De goedkeuring van Signature Bank toont hoe Bermuda omgaat met het tempo waarin wereldwijde handel gedigitaliseerd wordt in de sterk gereguleerde wereld van financiën”.

De goedkeuring van Signature Bank toont hoe Bermuda omgaat met het tempo waarin wereldwijde handel gedigitaliseerd wordt in de sterk gereguleerde wereld van financiën

- David Burt, premier Bermuda

Bronnen

  • CCN
  • Afbeelding: Bernews