Nee
Ja
            

Binance publiceert tijdlijn om haar BNB currency van Ethereum te halen

Cryptocurrency exchange Binance heeft zijn nieuwe op maat gemaakte blockchain, Binance Chain gelanceerd, die de BNB cryptocurrency zal ondersteunen. Deze wordt op het moment nog gedraait op Ethereum’s netwerk, maar dit zal snel veranderen.

Cryptocurrency exchange Binance heeft zijn nieuwe op maat gemaakte blockchain, Binance Chain gelanceerd, die de BNB cryptocurrency zal ondersteunen. Deze wordt op het moment nog gedraait op Ethereum’s netwerk, maar dit zal snel veranderen.

Snelle veranderingen

Afgelopen donderdag kondigde de uitwisseling aan dat het op 23 april BNB op het nieuwe netwerk wordt geactiveerd, waarna houders van het token worden aangemoedigd om hun saldo naar het nieuwe netwerk te verplaatsen. Oude ethereum-gebaseerde tokens worden vernietigd als nieuwe BNB-tokens worden gemaakt op Binance Chain om zo beide netwerken in balans te houden.

De initial supply voor BNB-tokens zal 200 miljoen zijn, waarvan 48 miljoen zullen worden bevroren en 11.654.398 zullen op de nieuwe Binance Chain overgebracht worden.

Op 23 april zijn Binance Chain Explorer en Web Wallet voor het publiek toegankelijk en Binance zal gebruikers met de mainnet-swap kunnen helpen. Gebruikers kunnen een Binance Chain-adres opgeven voor opnameaanvragen van BNB, waarbij de opname vervolgens de ERC-20 BNB-tokens om zet in BEP2-BNB-tokens.

Hoe werkt de migratie?

Het bedrijf zei dat als gebruikers de ERC-20-versie van BNB-tokens willen behouden, ze deze vóór 23 april moeten intrekken in een ethereum-portemonnee. Daarna zal Binance de intrekking van ERC-20-BNB-tokens niet langer ondersteunen. "Houd er rekening mee dat ingetrokken ERC20-BNB-tokens alleen tijdelijk gebruik zullen hebben, omdat alle BNB-tokens worden gemigreerd naar Binance Chain," zei Binance.

Binance merkte op dat de tijdlijn van de bovenstaande gebeurtenissen kan veranderen.

Binance onthulde voor het eerst de ontwikkeling van Binance Chain in maart 2018. In die tijd zei het bedrijf ook dat het zijn BNB-token wezenlijk zou verschuiven naar zijn eigen native blockchain.

In een recente live ask-me-anything (AMA) chat op Twitter legde Binance-CEO Changpeng Zhao uit:

"Binantiemunt op de Binance Chain is hetzelfde als de Ethereum-munt op het Ethereum-netwerk, u zult het moeten gebruiken om te betalen voor netwerktransacties, als een soort brandstof."

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Unhashed