Nee
Ja
            

Bitcoin horloge

Hoe laat is het? Het is 10 uur en ik houd mijn Bitcoin nog even vast. Luxemerk Franck Muller maakt het mogelijk met één druk op de knop te zien hoe het gaat met jouw cryptocurrency fondsen.

Hoe laat is het? Het is 10 uur en ik houd mijn Bitcoin nog even vast. Luxemerk Franck Muller maakt het mogelijk met één druk op de knop te zien hoe het gaat met jouw cryptocurrency fondsen.

Franck Muller

Franck Muller is begonnen met de verkoop van Bitcoin horloges. Het Zwitserse luxemerk lanceert de Encrypto Watch met een eigen public adress, op de wijzerplaat staat, en een verzegelde USB met de private key. De eigenaar van het horloge kan zo heel makkelijk Bitcoin aan zijn of haar cold wallet toevoegen en met de knop het saldo controleren. Volgens Regel Assets, het crypto investeringsbedrijf waarmee Muller samenwerkt, zegt dat de wallet van Encrypto afhankelijk is van offline TRNG’s. True Random Numbers Generated. Dit maakt het horloge uiterst veilig en helpt hacks voorkomen. Elk model heeft een wijzerplaat met een QR-code van het Genesis Block adres van Satoshi. Aan de binnenkant van het horloge display pronkt het Bitcoin logo.

Verkoop

De Encrypto Watch collectie bestaat uit zowel dames- als herenhorloges. De uurwerken worden verkocht vanaf 9.800 dollar. Het duurste exemplaar kost 50.600 dollar. “We proberen altijd de klant emotioneel te beïnvloeden en een band te creëren tussen de klant en het uurwerk”, aldus Erol Baliyan. De regionaal directeur van Franck Muller noemt zijn bedrijf een trendsetter op het gebied van innovatie. Baliyan: “Bitcoin is het goud van de millennials”.

We proberen altijd de klant emotioneel te beïnvloeden en een band te creëren tussen de klant en het uurwerk.

- Erol Baliyan, regionaal directeur Franck Muller

Concurrentie

Franck Muller is niet de eerste of enige die een Bitcoin horloge op de markt brengt. In 2018 kwam Hublot met ‘Big Bang’, ter ere van de tiende verjaarde van de cryptocurrency munt. Big Bang ging over de toonbank voor 25.000 dollar en kon alleen aangeschaft worden door te betalen met Bitcoin. Andere valuta werden niet geaccepteerd. Cryptomatic was de eerste die Bitcoin horloges lanceerde met het Bitcoin (B) logo. Dit horloge is te koop voor een wat schappelijkere prijs: 1.000 dollar.   

Bronnen

  • The Daily Hodl
  • The Bitcoinist
  • Afbeelding: Coinwire