Nee
Ja
            

Bitcoin Lightning Netwerk ziet enorme groei in capaciteit

Het Bitcoin Lightning Network, een netwerk wat snelle kleine transacties van Bitcoin mogelijk maakt, is de afgelopen 6 maanden 830% gegroeid in netwerkcapaciteit.

Het Bitcoin Lightning Network, een netwerk wat snelle kleine transacties van Bitcoin mogelijk maakt, is de afgelopen 6 maanden 830% gegroeid in netwerkcapaciteit.

Volgende stap

Het Lightning Network (LN) is de afgelopen tijd een aantal keer in het nieuws geweest door de implementaties in bijvoorbeeld het bestelsysteem van Domino’s. Het wordt door veel mensen gezien als de volgende stap voor Bitcoin om een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel te worden.

Wat is het Lightning Network?

Het lightning Network is in het kort een manier waarop de transactiesnelheid en -kosten van Bitcoin worden verkleind. Het idee is dat er tussen twee partijen een directe verbinding wordt gelegd, waardoor de transactiesnelheid van meer 15 minuten kan worden teruggebracht naar minder dan 5 minuten, meestal zelfs binnen 30 seconden. 

Groei van het Lightning Network

Sinds vorig jaar Februari is het LN ongeveer 830% gegroeid, van een capaciteit van 4,5 BTC naar 710 BTC. Dit betekent dus dat transacties tot 710 BTC gebruik kunnen maken van het LN. Als je een transactie van 710 BTC wil doen hoef je nu niet langer 10 minuten te wachten, dit kan direct worden geregeld met het LN.

Ook is het aantal nodes op het Lightning Network sterk toegenomen. De afgelopen 30 dagen is het aantal nodes met 15,82% omhoog gegaan, waardoor het totaal uitkomt op 6.479 nodes. De transactiefee voor het gebruik van het LN ligt al een tijdje vast rond één Satoshi, het kleinst mogelijke deel van een Bitcoin. Dit staat gelijk aan 0.00000001 BTC. Niks om je zorgen om te maken dus.

Bronnen

  • Ambcrypto
  • Afbeelding: Ethereumworldnews