Nee
Ja
            

Bitcoin meest populair in Afrika

Volgens gepubliceerde data van Binance Research is Bitcoin als zoekterm het meest populair in Nigeria.

Volgens gepubliceerde data van Binance Research is Bitcoin als zoekterm het meest populair in Nigeria.

Bitcoin en Blockchain

Denk je aan Bitcoin dan denk je niet alleen aan cryptocurrency, maar ook aan de onderliggende blockchain technologie. Twee verschillende begrippen die toch onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Sinds de hype van eind 2017 heeft Bitcoin flink aan populariteit gewonnen. Niet gek dus dat de term vaak in de zoekmachines staat. 

Binance Research

Dat Bitcoin als zoekterm steeds populairder wordt, beaamt ook het onderzoek van Binance Research. De analyse website van ’s werelds grootste crypto exchange publiceerde een grafiek over de grootste crypto valuta van dit moment. Uit de data blijkt dat Bitcoin het meest opgezocht wordt in het Afrikaanse Nigeria. Over dit land schreef About-Crypto recent nog een artikel. (Lees hier over de man die per ongeluk Bitcoin ontving en ze netjes retourneerde.)

Bitcoin door de jaren heen

Een korte schets van Bitcoin als zoekterm door de jaren heen. In januari 2011 werd de cryptomunt in Ierland nog het meest opgezocht, gevolgd door België. Meer dan een jaar later kreeg Bitcoin voet aan de grond in Noord-Europese en Oost-Europese landen. Cryptocurrency komt pas in 2013 naar Australië en Nieuw-Zeeland.

In 2014 breekt Bitcoin door in Honk Kong en Singapore. Door de economische crisis in Griekenland weet de cryptocurrency in korte tijd enorm populair te worden. Niet gek natuurlijk. Wanneer een nationale valuta té volatiel blijkt te zijn, gaat men op zoel naar andere alternatieven. Bitcoin werd beschouwd als een ‘veilige haven’. Venezuela belande ook in de top 10 dat jaar. Tijdens de politieke crisis. 

In 2016 staat Zuid-Afrika een paar maanden lang bovenaan, gevolgd door Maleisië en Singapore. Uiteindelijk worden de drie landen ingehaald door Nigeria. Zowel Zuid-Afrika als Nigeria blijken Bitcoin in te slaan ten tijde van economische hervormingen en politieke onzekerheid. Jaren later staat Nigeria nog steeds bovenaan de lijst. 

Bronnen

  • Cryptoslate
  • Afbeelding: CoinDesk