Nee
Ja
            

Bitcoin: The boss is back!

Ondanks dat een 'all time high' voor Bitcoin er nog lang niet in zit laat Bitcoin bekende tijden weer herleven. De koning van de coins is weer in trek en dat is te merken!

Ondanks dat een 'all time high' voor Bitcoin er nog lang niet in zit laat Bitcoin bekende tijden weer herleven. De koning van de coins is weer in trek en dat is te merken!

In de wereld waar alles bepaald wordt door vraag en aanbod is het natuurlijk moeilijk aan te geven of Bitcoin daadwerkelijk de gifbeker helemaal leeg heeft gedronken. Maar vooralsnog heeft Bitcoin een fenomenaal 2019. Met een stijging van 65% vanaf het dieptepunt in 2019 is Bitcoin weer het gesprek van de dag. Elke keer als een key-resistance als volgend struikelblok wordt aangekaart lijkt de markt daar anders over te denken. Kopers hebben vooralsnog de overhand en strak de touwtjes in handen. Maar wat valt er dan vooral op?

Bitcoin dominantie

Wat als eerste in het oog springt is toch wel de dominantie van Bitcoin. De marktleider van alle coins neemt nu 58% van de totale markt in beslag. Dat is hetzelfde percentage dat Bitcoin op de piek in 2017 wist te behalen. In het verleden heeft Bitcoin al aangetoond dat bij een forse stijging van de munt er daarna veel vermogen door werd geïnvesteerd in de altcoins. De toekomst gaat leren of de markt positief gestemd genoeg is om de Bitcoinwinsten door te investeren in de altcoins. De Bitcoin dominantie is daarom een indicator die zeer interessant is om te volgen.

Bitcoin: The boss is back!

Nadelen van de klim van Bitcoin

Het is natuurlijk een lange winter geweest en de bevestiging of deze winter ook daadwerkelijk ten einde is, is nog maar de vraag. De terugval van de markt heeft genoeg geld gekost voor nieuwe altcoins die de markt met prima ideeën hebben proberen te veroveren. Het nadeel van de nieuwe klim van Bitcoin is dat als de stijging blijft doorzetten de altcoins nog meer klappen zullen krijgen. Voor sommigen is het doek al gevallen terwijl er genoeg projecten op sterven na dood zijn als de markt niet hersteld. Een gegeven is dat als Bitcoin tot rust komt op een stabiel prijsniveau de altcoinmarkt tijd krijgt om te herstellen. Al met al zijn het hele interessante maanden die nog moeten gaan komen. Eén ding is zeker, the king is back! Voor nu dan. 

Bronnen

  • Afbeelding: Live Bitcoin News
  • Afbeelding: Coinmarketcap