Nee
Ja
            

Bitcoin wordt gemined met stroom die anders zou vergaan

Mati Greenspan, de senior markt analist van eToro, zegt dat het minen van Bitcoin lang niet zoveel stroom vereist als dat de tegenstanders van het minen zeggen. Hij zei erbij dat het BTC minen vooral gedaan werd met stroom die anders geen doel zou hebben.

Mati Greenspan, de senior markt analist van eToro, zegt dat het minen van Bitcoin lang niet zoveel stroom vereist als dat de tegenstanders van het minen zeggen. Hij zei erbij dat het BTC minen vooral gedaan werd met stroom die anders geen doel zou hebben.

Op 30 maart twitterde hij dat de grote namen in de cryptowereld worden gemined met stroom die ‘super cheap’ is.

Greenspan deelde in zijn tweet ook een artikel waaruit bleek dat  de Canadese olie industrie hiermee te maken had. Beheerders van Canadese olievelden gebruikte natuurlijke gassen die niet werden gebruikt om energie op te wekken voor het minen van Bitcoin.

De natuurlijke gassen zijn een bijproduct van het winnen van olie uit deze velden. Omdat deze gassen zelden worden gebruikt en een dalende prijs hebben, worden ze vaan ook vrijgelaten in plaats van verkocht.

Wall Street Journal

In een rapport dat The Wall Street Journal over hetzelfde onderwerp schreef, stond dat Bitcoin mining kon zorgen dat via het internet enegie ‘gemonetized’  kan als verwijzing naar de natuurlijke gassen die gebruikt worden in Canada. Stephen Barbour, die een adviserende rol had bij verschillende olie bedrijven, was de man achter het idee om de gassen te gebruiken met als doeleinde Bitcoin te kunnen minen. Hij noemde het project zelf nog ‘unbelievable’. Ryan Wartman, de productie voorman van het Canadese olieveld voegde nog toe dat met dit nieuwe doel van de natuurlijke gassen, er een vermindering was in gassen die werden vrijgelaten.

Andere miners

Een aantal miners gaan nog verder en stappen zelfs van stroom, olie en gas af op zoek naar hernieuwbare opties. De oprichter van BTCX, Christian Ander, zegt dat zijn mining kosten met zon 75 procent zijn gedaald toen hij overstapte naar zonnen energie waarna vele andere miners zijn voorbeeld volgde.

Altcoin wave?

Greenspan was niet alleen te spreken over de voorspelling van lagere kosten van Bitcoin mining, maar hij zag ook een ‘altcoin wave’ aankomen. Ook al is Bitcoin natuurlijk de grootste, 2019 zou volgens de analist het jaar van de altcoin worden.

Greenspans voorspelling wordt nog ondersteund door de markt, waar Bitcoin langzaam de dominantie verliest. Sinds de top van de ‘crypto-winter’ is het aandeel van Bitcoin langzaam gezakt tot het punt waar Bitcoin nu nog net de meerderheid heeft met 50.1% van de totale crypto markt.

Bronnen

  • Ambcrypto
  • Afbeelding: Coingape