Nee
Ja
            

Bitmain IPO gaat niet door

Voor vandaag, dinsdag 26 maart, stond er een IPO op de agenda bij mininggigant Bitmain. Dit plan is inmiddels van de baan. Bitmain gaat niet de beurs op en zal niet openbaar worden.

Voor vandaag, dinsdag 26 maart, stond er een IPO op de agenda bij mininggigant Bitmain. Dit plan is inmiddels van de baan. Bitmain gaat niet de beurs op en zal niet openbaar worden.

Dit nieuws werd naar buiten gebracht door de China Morning Post. De IPO van Bitmain zou op de beurs van Hong Kong plaatsvinden.

Waarom geen IPO?

De annulering van de IPO, wat staat voor Initial Public Offering, kan verweten worden aan een aantal oorzaken. Uit rapporten bleek dat Bitmain kampte met grote financiële tegenvallers. Het bedrijf moest omgaan met dalende prijzen en een instabiele marktkapitalisatie van cryptocurrencies. In het derde kwartaal van 2018 verloor het cryptobedrijf meer dan 500 miljoen dollar. Hierover schreef About-Crypto op 20 februari. Ook namen verschillende medewerkers ontslag. Het vertrek van Jihan Wu was de kers op de bedorven taart. De CEO liet Bitmain achter om een eigen project te starten. Kortom, harde klappen voor een bedrijf dat een IPO zou moeten lanceren.

De crypto hype

Even een korte terugblik. Bitmain kwam vorig jaar voor het eerst met het nieuws een IPO te willen lanceren. Jihan Wu, toenmalig CEO van Bitmain en tevens één van de jongste miljardairs ter wereld, verklaarde een vermelding te willen op de Hong Kong Stock Exchange of een andere beurs. Niet lang daarna schafte Bitmain een kantoorpand van 16-verdiepingen aan in Sillicon Valley. Een mogelijke indicatie voor een toekomstige beursintroductie in de VS. In deze periode beheerde Bitmain maar liefst 80 procent van de Bitcoin mining industrie. Naar verwachting zou de waarde na het houden van een IPO stijgen tot 40 miljard dollar.

Bronnen

  • Coinnounce
  • Afbeelding: Bitcoin Exchange Guide