Nee
Ja
            

Bitmain onthult grote verliezen, einde van toekomstdroom?

ASIC mining hardware gigant Bitmain heeft in het derde kwartaal van vorig jaar 500 miljoen dollar verlies gedraaid, volgens een publicatie van het bedrijf aan de Hong Kong Stock Exchange.

ASIC mining hardware gigant Bitmain heeft in het derde kwartaal van vorig jaar 500 miljoen dollar verlies gedraaid, volgens een publicatie van het bedrijf aan de Hong Kong Stock Exchange.

Grote verliezen

Het in Beijing gebaseerde Bitmain heeft in een publicatie van de financiële resultaten laten zien dat het bedrijf in het derde kwartaal van vorig jaar 500 miljoen dollar verlies heeft gemaakt. In de eerste twee kwartalen van 2018 heeft het bedrijf ongeveer 1 miljard dollar aan winst gehaald, maar daarna ging het heuvelafwaarts.

Deze publicatie werd geleverd aan de Hong Kong Stock Exchange (HKEx), die op het moment aan het oordelen is over de aanvraag voor de beursgang van Bitmain. De verliezen die worden vermeld kunnen zeer nadelig uitpakken voor deze toekomstdroom.

Als oorzaak van deze verliezen wordt de dalende markt van vorig jaar genoemd, als crypto’s minder waard worden daalt namelijk ook de behoefte aan mining hardware.

Ontkenning

In een niet geverifieerde verklaring van Bitmain aan de Chinese nieuwssite Caijing worden de uitspraken over de verliezen ontkent: “De rumoeren zijn niet waar, en we zullen aankondigingen doen in overeenstemmingen met de vereisten van relevante wet- en regelgeving”, zei een woordvoerder volgens een vertaalde versie van het artikel van Caijing.

Aan deze verklaring zit toch een luchtje. Hij is niet geverifieerd, Maar ook heeft Bitmain vorig jaar 2 CEO’s moeten laten gaan en over de hele wereld kantoren heeft moeten sluiten, waaronder die in Amsterdam.

Nieuwe ontwikkelingen

Wellicht heeft Bitmain het zwaar voor de kiezen gehad, maar dat betekent niet dat het bedrijf geen verrassingen voor ons in petto heeft. Twee dagen geleden werd een nieuwe ASIC chip onthuld die een grote vooruitgang biedt ten opzichte van Bitmain’s vorige chip.

Bronnen

  • Caijing
  • Coindesk
  • CCN