Nee
Ja
            

Bitmain heeft plannen om veel mining machines neer te zetten in China

Cryptocurrency mining gigant Bitmain is van plan om zo’n 200.000 mining units neer te zetten in China. Ze willen gebruik maken van de lage kosten van een waterkrachtcentrale.

Cryptocurrency mining gigant Bitmain is van plan om zo’n 200.000 mining units neer te zetten in China. Ze willen gebruik maken van de lage kosten van een waterkrachtcentrale.

Machines in overvloed

CoinDesk vertelde dat Bitmain naar verluidt zo’n 200.000 mining machines wil neerzetten in China. Dit zal gebeuren in het hele land. Ze doen dit om te profiteren van de goedkope waterkrachtkosten tijdens de zomer na de regenval in het zuidwesten van China. De mining machines worden geschat op een waarde van $80 miljoen tot $100 miljoen.

Het bedrijf is naar verluidt onderhandelingen begonnen en ook begonnen met deals te sluiten met lokale mining bedrijven. Ze willen graag deals sluiten om apparatuur te hosten. Bitmain wil zijn nieuwe machines inzetten zoals de AntMiner S11 en S15, samen met enkele oudere modellen zoals de AntMiner S9i en S9j.

Eerdere sluiting

Het nieuws komt omdat Bitmain heeft besloten om zijn ontwikkelingscentrum in Israël te sluiten en zijn medewerkers daar te ontslaan afgelopen december. Ook zijn de activiteiten in Nederland verminderd. Gadi Glikberg, hoofd van de Israëlische afdeling en Bitmain vicepresident van internationale verkoop en marketing bracht de sluiting in verband me de instorting van de recente cryptomarkt.

Wat de sluiting van haar activiteiten in Nederland betreft, zei Bitmain dat de overstap deel uitmaakte van haar lange termijnplan voor kostenbesparende maatregelen. Bitmain zou naar verluidt hebben geleden van de verminderende winstgevendheid van het minen van bitcoin de afgelopen maanden. De waarde van de coin zit nu rond de $4000.

Eerder schreven we al een artikel over Bitmain dat grote verliezen onthult, dat is hier te lezen. 

Ook in de US

Ook in januari kwam het nieuws dat Bitmain zijn activiteiten in Rockdale, Texas had opgeschort. Steve Young, de rechter uit Milam Couny publiceerde een verklaring waarin stond dat alle Bitmain werknemers, behalve twee ingenieurs en de directeur van menselijke relaties, waren ontslagen en dat alle operaties waren opgeschort.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Bitcoin Magazine