Nee
Ja
            

Blockchain helpt misdaden oplossen

Blockchain, de onderliggende technologie van Bitcoin, kan op meer vlakken ingezet worden dan je zou denken. Misdaadopsporing bijvoorbeeld. 

Blockchain, de onderliggende technologie van Bitcoin, kan op meer vlakken ingezet worden dan je zou denken. Misdaadopsporing bijvoorbeeld. 

Digitale broodkruimels

Hoewel de cryptocurrency technologie regelmatig flink bekritiseerd wordt en volgens sommigen ook criminele activiteiten ondersteunt, is er een andere kant. Katie Haun vertelt hoe zij Blockchain inzette. De voormalig Prosecutor en General Partner bij Andreessen Horowitz legt uit dat Blockchain haar geholpen heeft misdaadzaken op te lossen. Hoe? Volgens Haun kan je de technologie eigenlijk zien als ‘digitale broodkruimels’. Door deze broodkruimels te volgen lukte het illegale fondsen op te sporen. “Zonder de onderliggende technologie van Bitcoin zou het ons nooit gelukt zijn deze mensen te pakken”, aldus Haun. Misdaad opsporen via credit card en internationale banken, is volgens haar een stuk. moeilijker. Hiervoor heb je namelijk een dagvaarden nodig.

Katie Haun sprak recent met de mensen achter het Libra project. Haar bedrijf blijft een actieve rol spelen in het project van Facebook.  

Zonder de onderliggende technologie van Bitcoin zou het ons nooit gelukt zijn deze mensen te pakken.

- Katie Haun

Bronnen

  • AMB Crypto
  • Afbeelding: Mint