Nee
Ja
            

Blockchain smartphone starup Sirin Labs ontslaat kwart van medewerkers

Blockchain smartphone startup Sirin Labs heeft een kwart van zijn medewerkers ontslagen, meldde de Israëlische nieuwssite Globes op 15 april.

Blockchain smartphone startup Sirin Labs heeft een kwart van zijn medewerkers ontslagen, meldde de Israëlische nieuwssite Globes op 15 april.

Troebel water

In het rapport heeft de startup toegegeven 15 van zijn 60 werknemers te hebben ontslagen en dat zij de verkoop van hun Finney blockchain-smartphone hebben overschat. Een woordvoerder van het bedrijf zei naar verluidt dat het bedrijf zich nu gaat richten op de ontwikkeling en distributie van software.

Sirin Labs ontkent de eerdere berichten dat het bedrijf de lonen van haar medewerkers niet had betaald.

Rechtszaken

Ook wordt in het artikel vermeld dat de oprichter van de startup, Moshe Hogeg, de laatste tijd in een controverse zit. Hogeg, die ook voorzitter van het durfkapitaalfonds Singulariteam is, heeft een rechtszaak van ten minste 50 miljoen dollar aan zijn broek hangen. Hij en twee andere Singulariteam-leden worden door de Canadese internetondernemer Adam Perzow aangeklaagd. Perzow verkocht volgens het artikel het invest.com domein aan Singulariteam voor meer dan 5 miljoen dollar. Perzow beweert dat het fonds veel investeerders voor miljoenen heeft bedrogen. Verder zijn er ook twee andere rechtszaken tegen Hogeg aangespannen door bepaalde investeerders.

Sirin Labs lanceerde eind vorig jaar zijn eigen FInney blockchain-smartphone die voor 999 dollar te koop is.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Sirin Labs