Nee
Ja
            

Borderless: een nieuw soort exchange

Block Collider is al geruime tijd bezig met een eigen decentrale exchange. Bordeless, zoals deze genoemd wordt, bevindt zich nu in de laatste ontwikkelingsfase. Binnen een paar weken wordt de toekomstgerichte exchange gelanceerd.

Block Collider is al geruime tijd bezig met een eigen decentrale exchange. Bordeless, zoals deze genoemd wordt, bevindt zich nu in de laatste ontwikkelingsfase. Binnen een paar weken wordt de toekomstgerichte exchange gelanceerd.

Wat maakt Borderless uniek?

Waar er meestal voortgebouwd wordt op bestaande blockchains, zoals die van Bitcoin of Ethereum, krijgt Borderless een eigen blockchain. De exchange van Block Collider krijgt de mogelijkheid cross-chain transfers uit te voeren en het minen van een block zal drie keer sneller gaan dan bij Ethereum.

Bovendien krijgt de crypto exchange een hoge mate van decentralisatie. Hoger dan gevestigde exchanges, zoals Binance. Hoe dit mogelijk is? Transacties zullen niet gevalideerd worden door gebruikers of centrale servers. Even ter vergelijking: Binance heeft 11 van deze verificatiepunten. Allemaal gecontroleerd door de exchange zelf.  

Na de lancering

Wanneer Borderless daadwerkelijk de lucht in is, zal de exchange cross-blockchain transacties faciliteren tussen Bitcoin Core, Ethereum, NEO, Lisk en Waves. De interface wordt simpel en gebruiksvriendelijk en er komen geen beperkingen op het handelsvolume. “Gebruikers hoeven alleen de applicatie te downloaden en hun wallet te uploaden”, aldus Arjun Ray. De medeoprichter van Block Collider benadrukt dat er niks opgeslagen of verstuurd hoeft te worden. Er komt dus geen centrale server aan te pas. Arjun Ray vervolgt: “Als gebruikers hun wallets uploaden worden deze lokaal gecodeerd, zodat er bij het indienen van een transactie geen private key ingevoerd hoeft te worden”.

Gebruikers hoeven alleen de applicatie te downloaden en hun wallet te uploaden. Als gebruikers hun wallets uploaden worden deze lokaal gecodeerd, zodat er bij het indienen van een transactie geen private key ingevoerd hoeft te worden.

- Arjun Ray, medeoprichter Block Collider

ICO

Block Collider slaagde erin met hun eigen ICO 7 miljoen dollar op te halen. Momenteel wordt er gewerkt aan het verbeteren van interoperabiliteit. Naar verwachting zullen er dit jaar verschillende projecten van start gaan.

Het is goed dat er steeds meer exchanges bijkomen

Bronnen

  • CryptoNewsZ
  • Afbeelding: Block Collider