Nee
Ja
            

Brazilië stelt politieke tak aan voor cryptocurrency

Een commissie voor het reguleren en in de gaten houden van ontwikkelingen in de cryptowereld is aangesteld door de president (Rodrigo Maia) van de kamer van afgevaardigden.

 

Een commissie voor het reguleren en in de gaten houden van ontwikkelingen in de cryptowereld is aangesteld door de president (Rodrigo Maia) van de kamer van afgevaardigden.

 

Snelle ontwikkelingen

Met snelle ontwikkelingen, was heeft Maia de keuze gemaakt dat er meer ogen op deze wereld moeten komen voordat de regering achter de feiten aan gaat lopen. Afgelopen maand is er al een belasting systeem in werking gegaan waar een transactie van boven de 30.000 Real, wat ongeveer $7.600 is, aangegeven moet worden en naar wie deze transactie werd verstuurd.

Doel van de commissie

Voor deze reden heeft Maia eind mei een aanvraag gedaan naar het opzetten van een speciale politieke tak die zich gaan specialiseren in crypto zodat deze mensen hun meningen kunnen geven op wetsvoorstel 2303/2015 die over het reguleren gaat van Bitcoin in Brazilië. Deze commissie zal ook in de toekomst crypto in de gaten gaan houden om de politiek zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen om verstandige keuzes te kunnen maken.

Brazilian Association of Crypto and Blockchain

Deze commissie wordt niet alleen opgezet door de regering. De president van de ABAC  heeft gesproken met collega’s in het vak en politieke instanties, de Braziliaanse belastingdienst en de Braziliaanse bank. In deze bespreking was de rode draad de erkenning van crypto en blockchain sectoren in het land en de mogelijke toepassingen ervan. De uitkomst van deze bespreking zal tijdens de G20 in Japan duidelijk worden gemaakt.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Pixabay