Nee
Ja
            

Braziliaanse banken implementeren nieuwe HyperLedger powered ID Platform

Het gestandaardiseerde en tevens identiteitsoplossing wordt snel geïmplementeerd.

Het gestandaardiseerde en tevens identiteitsoplossing wordt snel geïmplementeerd.

Blockchain platform

De identiteitsoplossing werd mede ontwikkeld door IBM en de centrale bank van het land. CIP wordt naar verluidt geïntegreerd in het Braziliaanse betalingssysteem (SPB), een systeem dat wordt gebruikt door alle banken en financiële instellingen in het land.

Het nieuwe blockchain platform is naar verluidt ontworpen om digitale identiteiten voor bankrekeningen van gebruikers te verifiëren door gebruik te maken van iemands mobiele telefoon en simkaart informatie in combinatie met andere persoonlijke gegevens.

Blockchain

Eerder werd verteld dat de gecombineerde gegevens zullen worden gebruikt om een veilige ID te genereren die is vastgelegd op een blockchain en die door instellingen kan worden gebruikt om toegangsreferenties te verifiëren.

Zowel IBM als de centrale bank hebben naar verluidt bevestigd dat er tijdens het grote Latijns-Amerikaans banktechnologie evenement CIAB Febraban op 11 juni een nieuw op banken gericht blockchain platform zal worden gelanceerd. Er zijn nog geen volledige details van het product bevestigd.

Na de lancering wordt verwacht dat het platform de eerste multi instution banking oplossing is die wordt aangedreven door blockchain.

Bronnen

  • Cointelegraph 
  • AiThority