Nee
Ja
            

Californië bedwelmd door cannabis stablecoins

In Californië is een wet geïntroduceerd die cryptocurrency als betaalmiddel voor cannabis gerelateerde zaken goedkeurt. Bedrijven die te maken hebben met wiet kunnen voortaan hun transactiekosten en belasting betalen in stablecoins.

In Californië is een wet geïntroduceerd die cryptocurrency als betaalmiddel voor cannabis gerelateerde zaken goedkeurt. Bedrijven die te maken hebben met wiet kunnen voortaan hun transactiekosten en belasting betalen in stablecoins.

Stablecoins als accijns voor cannabis

Het wetsvoorstel, wat per 1 januari 2020 in werking zou moeten werking treden, is op 21 februari ingediend door de California State Assembly. De zogenoemde Assembly Bill 953 wil cryptocurrency inzetten voor de cannabisindustrie. Met stablecoins, gekoppeld aan fysieke valuta, wordt het mogelijk accijns te betalen in crypto munten.

Beperkte cannabis legalisatie

Cannabis is momenteel in 29 van de 50 staten gelegaliseerd. Het overgrote deel hiervan is voor medicinaal gebruik. In 9 staten, plus de hoofdstad, kan je wiet vrij gebruiken. Door een beperkte legalisatie, hebben cannabisbedrijven vaak moeite hun financiële diensten te regelen. Cash van wietbedrijven wordt beveiligd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), een organisatie die geen diensten mag verlenen aan een industrie die nog niet in het hele land geaccepteerd is.

(Te) veel cash

Het opslaan van cannabis zorgt af en toe eveneens voor de nodige problemen. Opslagplaatsen kunnen soms wel honderdduizenden dollars in cash in bezit hebben. Een gevaarlijk groot bedrag dat bovendien moeilijk te verplaatsen is. Fiona Ma, penningmeester van Californië: “Elk kwartaal arriveren er tassen en koffers vol met cash bij onze kantoren. Sommige bedrijfseigenaren moeten zelfs 350 mijl rijden om hun belasting te kunnen betalen”. Assembly Bill 953 doet een poging deze berg met contant geld in te perken.

Elk kwartaal arriveren er tassen en koffers vol met cash bij onze kantoren. Sommige bedrijfseigenaren moeten zelfs 350 mijl rijden om hun belasting te kunnen betalen

- Fiona Ma, penningmeester Californië

Dash bespaart op papiergeld

In 2017 begon het Dash netwerk al met de implementatie van Dash als betaalmogelijkheid. Het belangrijkste doel: 10 tot 15 procent besparen op papiergeld. Minder papiergeld betekent natuurlijk ook minder behoefte aan geldkisten, kluizen en bewakers.

New Hampshire wil Bitcoin

Naast Californië zijn ook andere Amerikaanse staten bezig met crypto wetgeving voor het betalen van belasting. Zo is New Hampshire in januari gekomen met een voorstel om Bitcoin voor overheidsbetalingen te accepteren. “Dit wetsvoorstel vereist dat de nationale penningmeester een implementatieplan opstelt voor de staat om cryptocurrencies te accepteren als betaling voor belastingen en vergoedingen vanaf 1 juli 2020.”

Dit wetsvoorstel vereist dat de nationale penningmeester een implementatieplan opstelt voor de staat om cryptocurrencies te accepteren als betaling voor belastingen en vergoedingen vanaf 1 juli 2020.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: CoinBeat