Nee
Ja
            

Canada accepteert Bitcoin betaling voor belasting

Het Canadese dorp en gemeente Innisfil, Ontario, zal de eerste zijn in Canada waar het mogelijk zal zijn om met Bitcoin onroerendezaakbelasting (ook wel OZB) te betalen. Deze pilot zal in samenwerking met Coinberry, gevestigd in Toronto, gerealiseerd worden. Coinberry heeft gelijktijdig ook een nieuwe cryptocurrency exchange aangekondigd.

Het Canadese dorp en gemeente Innisfil, Ontario, zal de eerste zijn in Canada waar het mogelijk zal zijn om met Bitcoin onroerendezaakbelasting (ook wel OZB) te betalen. Deze pilot zal in samenwerking met Coinberry, gevestigd in Toronto, gerealiseerd worden. Coinberry heeft gelijktijdig ook een nieuwe cryptocurrency exchange aangekondigd.

Het accepteren van Bitcoin als betaling voor belastingen komt al steeds meer voor ten zuiden van de Canadese grens. Nadat er in America verschillende staten zoals Arizona en Tennessee zich in een race tegen elkaar vonden om de meest Bitcoin vriendelijke staat te worden, was het een gemeente in Florida waar het voor het eerst mogelijk was om in een lokale plek belastingen te betalen met Bitcoin.

Aan het eind van 2018, was Ohio de ‘pionier’ op het gebied van de Bitcoin adaptatie. Hier werd door de hele staat Bitcoin geaccepteerd als een manier om belastingen te betalen. Vorige maand leek het erop alsof New Hampshire de opvolger zou zijn van Ohio en het idee verder naar het noorden zou brengen. Met Innisfil is dit idee nu met een flinke sprong in Canada terecht gekomen.

De burgemeester van Innisfil, Lynn Dolan, liet haar enthousiasme blijken over de ontwikkelingen: 

"We zijn er trots op dat we de eerste zijn (in Canada) die deze gewaagde stap zetten, door deze nieuwe manier van betalen aan onze inwoners te kunnen bieden. Er is geen twijfel over dat cryptocurrency groeit in gebruikers aantallen en populariteit.  Door hier nu al mee te beginnen, zorgen we ervoor dat onze gemeente voorop loopt en laten we de wereld weten dat we een innovatieve gemeenschap zijn die klaar is voor de toekomst."

We zijn er trots op dat we de eerste zijn (in Canada) die deze gewaagde stap zetten, door deze nieuwe manier van betalen aan onze inwoners te kunnen bieden. Er is geen twijfel over dat cryptocurrency groeit in gebruikers aantallen en populariteit.  Door hier nu al mee te beginnen, zorgen we ervoor dat onze gemeente voorop loopt en laten we de wereld weten dat we een innovatieve gemeenschap zijn die klaar is voor de toekomst.

- Lynn Dolan, burgemeester van Innisfil

Logistiek van de betaling

De mogelijkheid zal vanaf April beschikbaar zijn, net op tijd voor de betaling van de belasting, via de website van het dorp. Voor nu is dit nog alleen mogelijk in BTC maar kan een breder aantal Cryptocurrencies accepteren in de toekomst.

Als de betaling is gemaakt, zorgt Coinberry ervoor dat alles omgezet wordt naar Canadese dollar en wordt dit bedrag overgeschreven naar de ‘schatkist’ van Innisfil. Dit zorgt voor zo min mogelijk impact van verspil in de prijs van Bitcoin.

De CEO van Coinberry voegt toe

De leiders van alle niveaus van de overheid die als eerste de voordelen van de ‘New money economy’ erkennen zullen de eerste zijn die de vruchten zullen kunnen plukken. We zijn extreem blij met het behalen van deze mijlpaal in de geschiedenis van de adoptie van crypto in Canada.

Andere locaties

Nu het oosten van Noord Amerika aan de slag is gegaan met de adoptie, kunnen we ook beweging verwachten aan de andere kant van het continent? Dat lijkt er wel op met Wyoming die in februari al 4 wetten omtrent betalingen met Bitcoin accepteerde. Voor een van de meest crypto vriendelijke staten kan dit niet veel langer meer duren.

In Engeland Is er ook al een parlementslid, Eddie Hughes, die zich groot maakt voor de mogelijkheid om belastingen te betalen met Bitcoin.

Bronnen

  • Coindesk