Nee
Ja
            

CEO verkoopt lucht in plaats van land

De CEO van Crypto City Project Bitcointopia verkoopt lucht in plaats van land. Morgan Rockcoons heeft toegegeven dat hij schuldig is aan het verkopen van land wat hij niet heeft.

De CEO van Crypto City Project Bitcointopia verkoopt lucht in plaats van land. Morgan Rockcoons heeft toegegeven dat hij schuldig is aan het verkopen van land wat hij niet heeft.

Morgan Rockcoons

Morgan Rockcoons heeft zich schuldig bevonden aan twee cryptocurrency gerelateerde aanklachten in het federale gerechtshof van San Diego. Beide keren heeft hij grond verkocht die hij niet had voor een crypto project genaamd ‘Bitcointopia’. Daarnaast ook voor het exploiteren van een geld overdragend bedrijf zonder een licentie. Dit meldt LA Times.

In 2015 trok Rockcoons de eerste aandacht van federale agenten toen hij openlijk online bitcoin uitwisselingsservices adverteerde.

Eerdere situaties

Aan het einde van 2016 stelde een Amerikaanse undercoveragent zich voor als een hasjolie producent die moest betalen voor apparatuur in BTC. Rockcoons gaf hij toe dat hij ongeveer $9200  in Bitcoin had overgedragen aan de agent. Dit was ongeveer $14500 in contanten. Dit verschil heeft hij zelf gehouden als vergoeding.

Toen Rockcoons op borgtocht was lanceerde hij het idee van Bitcointopia. Een initiatief dat beschreven wordt als ‘het woestijncrypto-koninkrijk van de toekomst’. De website van het project is offline maar op de Twitter werd er gesproken over een stuk land wat gekocht was voor een halve bitcoin. (ongeveer $1977) Daarnaast werden er ook grotere stukken gekocht voor 1 BTC en 1.5 BTC.

Waar precies?

Volgens LA Times was het land gelegen in Elko County, Nevada. De officieren van justitie zeiden dat Rockcoons in feite slechts minder dan 5 hectare bezat in twee niet aangrenzende percelen. Het rapport beweert dat hij echter 500 tot 1000 acre plotseling heeft geadverteerd en het verlies voor investeerders minstents $45600 bedroeg.

De CEO word naar verluidt geconfronteerd met een straf van maximaal 20 jaar gevangenisstraf wegens fraude. Daarnaast kan hij maximaal 5 jaar gevangenisstraf krijgen voor het niet geregistreerde geldtransport bedrijf in de Verenigde Staten.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • LA Times
  • Pixabay