Nee
Ja
            

Coinbase UK wil snellere transacties

De Britse exchange denkt met bankpartner ClearBank binnenkort snellere (bijna) realtime betalingen te kunnen aanbieden.

De Britse exchange denkt met bankpartner ClearBank binnenkort snellere (bijna) realtime betalingen te kunnen aanbieden.

ClearBank’s Faster Payments

Op donderdag 3 oktober werd door het Bloomberg-rapport bekend dat Coinbase klant is geworden van ClearBank. Afgelopen juli moest de exchange nog afscheid nemen van Barclays. ClearBank ondersteunt vier betalingsschema’s, waaronder ‘Faster Payments’. Dit schema maakt het mogelijk binnen enkele seconden een transactie van een rekening naar een bank over te maken. Er is wel een transactielimiet. 250.000 Britse Pond is het maximale bedrag voor particuliere klanten. 

Zeeshan Feroz, de CEO van Coinbase, bevestigd dat er een nieuwe samenwerkingspartner is. De bank noemt hij echter niet bij naam. Feroz kondigt aan dat er in te toekomst stortingen en opnames van minder dan 60 seconden mogelijk zijn. 

Lastige branch

Het is voor cryptobedrijven meestal moeilijk om met banken in zee te gaan. Dit komt niet alleen vanwege de vaak nog onduidelijke regel- en wetgeving, maar ook omdat cryptocurrency simpelweg nog niet past in de bestaande modellen. Digitale valuta blijft onlosmakelijk verbonden met risico’s en deze risico’s willen nog niet alle banken incalculeren. 

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding: Pixabay