Nee
Ja
            

Colorado zet volgende stap met nieuwe wet

Jared S Polis, de gouverneur van de Amerikaanse staat Colorado, heeft de ‘Colorado Digital Token Act’ in de wet opgenomen.

Jared S Polis, de gouverneur van de Amerikaanse staat Colorado, heeft de ‘Colorado Digital Token Act’ in de wet opgenomen.

Versoepeling

De oorspronkelijk in januari voorgestelde en gesponsorde act biedt beperkte vrijstellingen voor effectenregistratie en handelaars, ook de licentievoorwaarden voor verkopers van digitale tokens worden versoepeld.

Nieuwe wet

De wet identificeert een ‘digitale token’ als ‘een digitale eenheid met gespecificeerde kenmerken, beveiligd door een gedecentraliseerde database, ruilbaar voor goederen of diensten en in staat om te worden verhandeld of overgedragen tussen personen zonder tussenpersoon of bewaarder van waarde’.

Een eerder wetsvoorstel dat blockchain tokens zou regeren werd weggestemd in de Senaat van Colorado afgelopen mei. Het voorstel was een ‘open blockchain-token’ en maakte bepaalde open blockchain-tokens vrij van het definiëren als een beveiliging. Sommige leden van de private sector waren teleurgesteld. Nu is er dus positief nieuws over een nieuw voorstel.

Dit is een gelegenheid voor Colorado om te zeggen: Kijk, we gaan een omgeving bieden die duidelijkheid biedt voor de sector. Dat betekent niet dat iedereen zomaar beveiligingswetten kunnen schenden. Degenen die ertegen zijn begrijpen het gewoon niet.

- David Gold

Eerder deze maand

Eerder deze maand diende senator Jack Tate samen met vertegenwoordigers Jeni James Arndt en Marc Catlin, een wet in die het Colorado Water Institute van de Colorado State University belast met het bestuderen van de mogelijke implementatie van blockchain voor een database met waterrechten.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Pixabay