Nee
Ja
            

Commissie-vrije exchange haalt één miljoen aanmeldingen voor wachtlijst

De Blockchain startup Digitex Futures is klaar voor de lancering van de commissie-vrije exchange. Op Digitex kan je valuta, metalen, grondstoffen en indexen naar crypto’s omzetten. Futures hoopt zo een nieuwe groep traders te lokken.

De Blockchain startup Digitex Futures is klaar voor de lancering van de commissie-vrije exchange. Op Digitex kan je valuta, metalen, grondstoffen en indexen naar crypto’s omzetten. Futures hoopt zo een nieuwe groep traders te lokken.

Gat in de markt

Een van de doelen van de nieuwe startup is om het gat dat Digitex in de exchange markt ziet te vullen. Het bedrijf merkte op dat de grote crypto exchanges vaak een goede beveiliging koppelen aan hoge commissies. Kleine exchanges zijn goedkoper, maar gevaarlijker omdat deze een minder sterke beveiliging hebben.

Ter voorbeeld, in Januari 2019 is de Nieuw Zeelandse exchange Cryptopia aangevallen. Bij deze aanval is ongeveer 16,1 miljoen dollar aan Ethereum (ETH) gestolen. Gedecentraliseerde exchanges vragen lagere commissies en leveren een betere beveiliging, maar door het gebrek aan gebruikers voor deze platformen is er nauwelijks aanbod.

Grootse plannen

Digitex claimt al een van de meest actieve communities van de industrie in handen te hebben, namelijk de 66,000 koppen tellende Digitex Telegram Challen. In Februari 2019 kondigde Digitex aan dat er 1 miljoen mensen op de wachtrij voor de exchange staan.

Het bedrijf zegt dat door de grote vraag naar het project het platform eerder open gaat, nu op 30 April. Bij deze ambitieuze plannen hoort ook het uitbrengen van een app voor razendsnel onderweg handelen.

Mix met traditionele markten

Digitex wil niet alleen cryptocurrencies gaan handelen, maar wil ook uitbreiden naar meer ‘traditionele’ manieren zoals het handelen van valuta, metalen, goederen en aandelen.

Het doel van het bedrijf is om verder dan de crypto markt te gaan en ook aantrekkelijk te worden voor traders voor andere markten. Op deze manier willen zij ook crypto trading makkelijker maken voor traders die hier niet bekend mee zijn.

Ethereum scaling oplossing

Het platform wordt gebouwd op de Ethereum blockchain en wordt een van de eerste platforms die Ethereum’s scaling oplossing gaat gebruiken, het Plasma protocol. Door dit nieuwe protocol hoeft Digitex de crypto’s van de gebruikers niet vast te houden, maar worden deze via smart contracts over het Ethereum netwerk verzonden. Dit creëert als het ware gedecentraliseerde accounts waar hackers niet bij kunnen.

Als je gebruik wil maken van Digitex heb je DGTX tokens nodig. Digitex heeft in Januari 2018 700 miljoen tokens te koop aangeboden als een ICO voor het bedrijf. Deze tokens waren in 17 minuten uitverkocht. Vanaf Maart 2019 worden er elke 3 maanden 10 miljoen tokens verkocht voor nieuwe gebruikers om gebruik te kunnen maken van het platform.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Bitfeed