Nee
Ja
            

Crypto en blockchain voor Samsung smartphones

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant gaat blockchain en cryptocurrency functies toevoegen aan hun smartphones. Dit meldt nieuwsoutlet Business Korea vandaag.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant gaat blockchain en cryptocurrency functies toevoegen aan hun smartphones. Dit meldt nieuwsoutlet Business Korea vandaag.

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 was de eerste smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf dat blockchain en cryptocurrency functies geïntegreerd kreeg. Nu is het de beurt aan andere modellen. Om deze nieuwe stap te realiseren, worden er nieuwe partners gezocht. Samsung wil samenwerken met telecommunicatiebedrijven die werken met op blockchain gebaseerde mobiele identificatiekaarten en lokale valuta.

Uitbreiding

“We zullen de barrières voor nieuwe ervaringen verlagen, door het aantal Galaxy-modellen dat ondersteuning biedt aan blockchain-functies geleidelijk uit te bereiden”, aldus Chae Won-Cheol. De directeur bij Samsung Electronics’ Wireless Business Division wil bovendien de service uitbreiden naar meer landen dan alleen Korea, de Verenigde Staten en Canada.

We zullen de barrières voor nieuwe ervaringen verlagen, door het aantal Galaxy-modellen dat ondersteuning biedt aan blockchain-functies geleidelijk uit te breiden.

- Chae Won-Cheol, directeur Samsung Electronics’ Wireless Business Division

Ether, Bitcoin en andere tokens

Eind februari werd bekend dat de Galaxy S10 smartphone wallet functies zou krijgen voor Ether (ETH), Bitcoin (BTC) en twee andere virtuele valuta. Twee maanden later kwam naar buiten dat Samsung mogelijk een eigen public-private blockchain én eigen token kan ontwikkelen.

HTC

Deze week kondigde HTC aan in het derde kwartaal met een goedkope versie van hun blockchain smartphone te komen. Deze versie zou zowel een BTC node als een ERC-20 token swap mogelijkheid bevatten.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Crypto-Gids