Nee
Ja
            

Crypto exchange Bittrex organiseert IEO

Morgen houdt crypto exchange Bittrex voor het eerst een Initial Exchange Offering. Bij de token sale worden XRD-tokens, ontwikkeld voor de gaming industrie, aangeboden.  

Morgen houdt crypto exchange Bittrex voor het eerst een Initial Exchange Offering. Bij de token sale worden XRD-tokens, ontwikkeld voor de gaming industrie, aangeboden.  

Bittrex

Het Amerikaanse Bittrex is, met dagelijks ongeveer 73 miljoen dollar aan transactiekosten, een van de grootste exchanges wereldwijd. De Europese tak van het platform is in Europa gevestigd. Malta, om precies te zijn. Het zogenoemde Bittrex International zal, volgens het persbericht van 11 maart, de IEO organiseren.

Initial Exchange Offering

De Inital Exchange Offering (IEO), niet te verwarren met Inital Coin Offering (ICO), vindt plaats op vrijdag 15 maart. Gebruikers kunnen dan Bitcoin (BTC) gebruiken om XRD-token aan te schaffen. De XRD-token is ontwikkeld door Raid, een internationaal gaming data blockchain project. Raid beloont gamers voor het delen van hun gegevens en zien dit als onderdeel van een ‘tokenized ecosysteem’. Het ecosysteem richt zich op het verbeteren van marketing en het stimuleren van bedrijfsgroei. Daarnaast bevordert het eveneens verbeteringen voor andere gamebedrijven.

Een veilige afkomst

Bittrex International heeft hoge verwachtingen. “Door IEO’s op het platform te houden, kunnen internationale crypto investeerders nieuwe blockchain projecten ondersteunen met de gemoedsrust dat deze afkomstig zijn van Bittrex International, gereguleerd in Malta”, aldus CEO Bill Shihara. De crypto exchange heeft verklaard de IEO te sluiten als de hard cap van 17 miljard XRD, circa 6 miljoen euro, bereikt is.

Door IEO’s op het platform te houden, kunnen internationale crypto investeerders nieuwe blockchain projecten ondersteunen met de gemoedsrust dat deze afkomstig zijn van Bittrex International, gereguleerd in Malta

- Bill Shihara, CEO Bittrex

Binance

Bittrex is niet de enige crypto exchange die een eigen tokenverkoop aankondigt. Het platform treedt in de voetsporen van een andere gigant: Binance. Binance organiseerde in januari de verkoop van de BitTorrent-token (BTT). Deze virtuele valuta is gebaseerd op TRON en werd aangeboden via verkoopplatform Launchpad. De verkoop leverde 7,1 miljoen dollar op. Binnen 15 tot 18 minuten waren er 50 miljard tokens verkocht. In februari organiseerde Launchpad een vergelijkbare token sale. Ditmaal voor AI en smart contract project Fetch.AI.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Bittrex International