Nee
Ja
            

De ‘Facebook coin’ komt eraan!

Waar voorheen nog vooral speculatie was over de nieuwe coin van Facebook, worden er nu stappen gemaakt om het te realiseren.

Waar voorheen nog vooral speculatie was over de nieuwe coin van Facebook, worden er nu stappen gemaakt om het te realiseren.

investeerders staan al klaar

Volgens een rapport van Ethereum World News hebben veel Amerikanen interesse om wel in de Facebook coin te investeren in plaats van de Bitcoin. In het rapport was ook te lezen dat maar zeven procent van de ondervraagde ooit had geïnvesteerd in crypto en achttien procent wilde er wel mee aan de slag. Het feit dat de Facebook coin hoogst waarschijnlijk een Stablecoin (dit is te lezen in vorige artikelen over dit onderwerp)  gaat worden, maakt dit niet een heel interessante investering en laat ook een beetje zien dat mensen geïnteresseerd raken als er een grote bekende naam aan vast wordt gemaakt.

Zwitserland

Facebook heeft Zwitserland gekozen als locatie van het nieuwe bedrijf dat voor de coin moet gaan zorgen. De  naam die eraan wordt verbonden is het Libra Project. Facebook heeft Zwitserland gekozen vanwege de ondersteuning van cryptocurrency. Zwitserland heeft een positieve benadering tegenover crypto, ICO’s en startups. De stad waarvoor ze gekozen hebben is Geneve. Dit ligt namelijk vlakbij Zug. Dit wordt ook wel de Crypto-Valley genoemd.

Ervaring en steun

Mark Zuckerberg hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Facebook heeft de hulp gekregen van twee ex topmannen van Coinbase waarmee ze de nodige kennis in huis hebben gehaald. Daarnaast is Facebook in onderhandelingen met een groot aantal bedrijven die graag willen investeren. Zuckerberg wil $1 miljard om de cryptocurrency te kunnen ondersteunen.

Bronnen

  • Ethereum World News
  • Pexels