Nee
Ja
            

Drie verdachten opgepakt in zaak met crypto

De Duitse politie heeft samen met Europol servers van het Darkweb gesloten en cijfers van crypto verdachten in beslag genomen

De Duitse politie heeft samen met Europol servers van het Darkweb gesloten en cijfers van crypto verdachten in beslag genomen

Wall Street Market

De Wall Street Market, die naar verluidt het grootste Darkweb is, is gesloten door de Duitse federale politie onder het gezag van het Duitse parket. Dit hebben ze samen met Europol gedaan.

Volgens het rapport arresteerden de Duitse autoriteiten drie verdachten en namen meer dan €550.000 contant op, samen met Bitcoin, Monero en verschillende auto’s, computers, harde schijven en andere items.

Europol

Europol merkte op dat de Wall Street Market meer dan 1,15 miljoen geregistreerde gebruikers had met 5400 van hen geregistreerd als verkopers van drugs, gestolen gegevens, valse documenten en schadelijke software. In dezelfde aankondiging heeft Europol ook officieel aangekondigd dat de Finse douane ook een ontmanteling van de Darkwebs valhalla, ook bekend als Silkkitie, heeft uitevoerd. Volgens Helsinki Times, hebben de autoriteiten ook een significante bitcoin inbeslagneming gedaan van de website. Deze was sinds 2013 in het anonieme Tor netwerk operationeel.

In ander misdaadnieuws pleiten twee mannen onlangs schuldig in de Verenigde Staten voor het illegaal verkopen van steroïden en gereguleerde stoffen en het weitwassen van miljoenen dollars aan cryptocurrencies en Western Union betalingen.

Bronnen

  • Cointelegraph 
  • Lifewire