Nee
Ja
            

Dubai Emaar Group lanceert crypto token

De Emaar Group, vastgoedhandelaar uit de Verenigde Arabische Emiraten én eigenaar van de grootste skyscraper ter wereld, wil een eigen cryptocurrency token lanceren. Het miljardenbedrijf hoopt met de Emaar community token partners en klanten tegemoet te komen.

De Emaar Group, vastgoedhandelaar uit de Verenigde Arabische Emiraten én eigenaar van de grootste skyscraper ter wereld, wil een eigen cryptocurrency token lanceren. Het miljardenbedrijf hoopt met de Emaar community token partners en klanten tegemoet te komen.

Burj Khalifa

Met 828 meter is de Burj Khalifa letterlijk de grootste investering van de Emaar Group geweest. Naast een marktkapitalisatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA-regio) waar je u tegen zegt, wil het bedrijf nu ook de crypto wereld betreden. Mohamed Alabbar, voorzitter Emaar Properties, verklaart: “We hebben de digitale wereld omarmd en gaan door met het bouwen van de meest geavanceerde en innovatieve fysieke structuren. We willen onze klanten en stakeholders wereldwijd hiervan laten profiteren. De Emaar community token markeert een belangrijke stap in onze reis naar digitale transformatie”.

De Emaar community token markeert een belangrijke stap in onze reis naar digitale transformatie

- Mohamed Alabbar, voorzitter Emaar Properties

ICO

De crypto valuta zal via een ICO gelanceerd worden. Om dit te bewerkstelligen is een samenwerkingsverband met Lykke AG gesloten. “We verheugen ons onze ervaring en expertise te gebruiken om de missie van Emaar te ondersteunen en hiermee miljoenen gebruikers wereldwijd te bereiken”, aldus Lykke CEO Richard Olsen. De Zwitserse blockchain startup zal zich ontfermen over de technische details van de cryptocurrency. De ICO zal naar verwachting twaalf maanden open staan.

 

Na de lancering wordt de Emaar community token gebruikt als onderdeel van het loyaliteits- en verwijzingsprogramma binnen de vastgoedmarkt. Opvallend is dat de token alleen gekocht mag worden door investeerders uit Europa. Het is nog onbekend hoeveel de ICO minimaal moet ophalen.

We verheugen ons onze ervaring en expertise te gebruiken om de missie van Emaar te ondersteunen en hiermee miljoenen gebruikers wereldwijd te bereiken

- Richard Olsen, CEO Lykke

Ethereum blockchain

De Emaar community token is gebaseerd op ERC-20 cryptocurrency en zal gebouwd worden op de Ethereum blockchain. Het is de bedoeling dat partners en klanten eind dit jaar van de cryptocurrency gebruik kunnen maken. Volgens een persbericht van Emaar Properties kunnen mensen de cryptomunt gebruiken in Dubai en Abu Dhabi. Specifieker: in winkelcentra, entertainmentcentra, online webshops en andere retail waar Emaar eigenaar van is. Al met al komt dit neer op een bereik van 1 miljard mensen.   

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding: Ventures Onsite