Nee
Ja
            

E-commerce en crypto hand in hand?

Waar e-commerce de toekomst is van de detailhandel, is cryptocurrency dat van geld en transacties. Het koppelen van beide werelden is een belangrijke volgende stap.

Waar e-commerce de toekomst is van de detailhandel, is cryptocurrency dat van geld en transacties. Het koppelen van beide werelden is een belangrijke volgende stap.

2025-2027

Koop jij weleens iets online? Je bent niet de enige. E-commerce is enorm in opkomst en is nu al bijna onmisbaar. Vooral voor de detailhandel. Het is bijna onmogelijk met andere bedrijven te concurreren als je niet online aanwezig bent met je bedrijf. Ideal en PayPal zijn handig, maar wat als je nou in crypto munten wil betalen? Over een tijdje is dit geen ongewone vraag meer. Cryptocurrency betalingen zijn de volgende belangrijke stap in de wereld van de e-commerce. Volgens experts zal ongeveer de helft van de wereldwijde economie in 2025-2027 in beslag genomen worden door virtuele valuta.

Integratie van betaalplatforms

Wanneer crypto munten wereldwijd in de e-commerce terechtkomen, zal dit een enorme impact hebben. Dit is echter nog niet gebeurt. Vooral grote organisaties als Amazon, Alibaba en de door Walmart ondersteunde Flipkart accepterende cryptocurrency nu. Dit komt vaak door een gebrek aan de integratie van betaalplatforms. Hier wordt wel aan gewerkt. Rakuten, een Japanse elektronicagigant, lanceerde onlangs een eigen crypto wallet. Gebruikers kunnen hierdoor met cryptocurrencies betalen op het platform. Ook Digitec Galaxus, het grootste e-commercebedrijf in Zwitserland, is begonnen met het accepteren van virtuele valuta.

ShapeShift

Veiligheid speelt een belangrijke rol. Hoewel cryptocurrency bekend staat om een hoge mate van privacy en verschillende veiligheidsmaatregelen, is cybersecurity nog een probleem. Afgelopen dinsdag twitterde Erik Voorhees een video gewijd aan hoe crypto-betaling veilig gemaakt kunnen worden voor de e-commerce. De CEO van crypto exchange ShapeShift praat over de beveiliging tegen hackers en de kwetsbaarheid van cryptocurrency betalingen. Voorhees introduceert, door middel van ene live demonstratie, een nieuwe en veiligere toepassing van crypto betalingen. Hij vertelt hoe het model werkt en legt hij uit hoe het model hackers en fraude kan tackelen.

Recent verwijderde ShapeShift het veelbesproken Bitcoin SV. Een groot statement uit protest tegen Craig Wright. Wright is een van de vooraanstaande figuren uit de Bitcoin SV-community. Hij claimt al langere tijd Satoshi Nakamoto te zijn. Een ongegronde en valse verklaring volgens ShapeShift. De exchange is niet de enige die het verhaal niet gelooft en de cryptocurrency verwijdert. Binance en Karen beten het spits af.

Bronnen

  • CryptoNewsZ
  • Afbeelding: Dazeinfo