Nee
Ja
            

Een koffie, de krant van vandaag en 0,2 Bitcoin alstublieft

In Australië is dat straks een doodnormale zin. Bij meer dan 1300 kiosken in het land kan je straks je Bitcoin-order cash afrekenen terwijl je je krantje of doosje sigaren haalt. 

In Australië is dat straks een doodnormale zin. Bij meer dan 1300 kiosken in het land kan je straks je Bitcoin-order cash afrekenen terwijl je je krantje of doosje sigaren haalt. 

Binance Lite Australia

Dat is de naam van de cash-to-crypto tak van Binance. Cash-to-crypto is een belangrijke slag die gemaakt kan worden om zodoende ook via 'offline' loketten de omzetting van fiat naar crypto te kunnen maken. Met Australië boort Binance een land aan waar op dit moment rond 24,7 miljoen inwoners zijn, maar wat ook een enorme trekpleister is voor reizigers en backpackers. Overigens zullen toeristen hier niet aan Bitcoins kunnen komen bij de kiosken. één van de voorwaarden is een zware KYC die voorafgaat aan het kunnen aankopen van de cryptomunt. 

KYC en hoge fee

Of het heel snel hot gaat worden om Bitcoin te kopen bij de kiosken is nog maar de vraag. Ondanks de cash-to-crypto mogelijkheid als USP hangen er nog wel wat haken en ogen aan de aanschaf. De consument moet eerst door de KYC komen van het handelsplatform (online). Hierbij moet je denken aan het aanleveren van één tot twee officiële overheidsdocumenten als identificatie en een verificatie van hun woonadres. Ook moeten ze hun e-mailadres en telefoonnummer verifiëren bij de bestelling, waardoor er aardig wat informatie over de klant wordt ingezameld. Daarna kan je een order plaatsen op het online platform waarna je de Bitcoin bij een kiosk cash kan afrekenen. Enkele minuten later zal het bijgeschreven zijn in je online wallet. Bij deze aankoop wordt er een 5% fee gevraagd over de transactie, wat in procenten vele malen hoger is dan de normale inkoopfee dat soms zelfs onder de 1% kan liggen. 

Keplerk en Binance Uganda

Het is niet het eerste project dat zich bezighoudt met cash-to-crypto, zo kan je via Binance Uganda sinds eind vorig jaar al Ethers en Bitcoins kopen met de Ugandese Shilling op 'offline' locaties. Daarnaast heeft de start-up Keplerk in november 2018 het verkopen van Bitcoin-vouchers mogelijk gemaakt bij tabakswinkels in Parijs. Binance zal hoogstwaarschijnlijk nog meerdere projecten gaan lanceren na Uganda en Australië met hun crypto-made-easy tak die zich vol richt op usecases zoals het 'offline' verkopen van cryptovaluta. 

Bronnen

  • Ethnews