Nee
Ja
            

Epic Games accepteert toch geen Monero (XMR) betalingen in Fortnite

Hardnekkige geruchten gingen begin januari 2019 de ronde waarin verkondigd werd dat men binnenkort al met de cryptocurrency Monero (XMR) zou kunnen gaan betalen in het enorm populaire spel Fortnite van Epic Games. Deze geruchten blijken nu toch niet waar te zijn.

Hardnekkige geruchten gingen begin januari 2019 de ronde waarin verkondigd werd dat men binnenkort al met de cryptocurrency Monero (XMR) zou kunnen gaan betalen in het enorm populaire spel Fortnite van Epic Games. Deze geruchten blijken nu toch niet waar te zijn.

CEO van Epic Games ontkracht alle geruchten rondom Monero betalingen in Fortnite

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, gaf halverwege januari op Twitter aan dat de geruchten rondom Monero (XMR) betalingen in het populaire spel Fortnite niet waar zijn en dat het om een foutje ging. Tijdens het openen van een nieuwe webwinkel voor Fortnite merchandise was per ongeluk de betalingsmogelijkheid voor Monero geactiveerd.

Dit foutje deed uiteraard vermoeden dat het bedrijf een samenwerking met Monero (XMR) was aangegaan met alle enthousiaste gevolgen van dien. Tim Sweeney moest zelf worden ingeschakeld om deze geruchten te ontkrachten maar deed toch een aantal mooie uitspraken over de mogelijkheden die blockchain toepasingen en cryptocurrencys de game industrie in de toekomst kunnen gaan bieden.

Tim Sweeney fan van gedecentraliseerde computertechnologie!

Tim Sweeney geeft wel aan dat ze bij Epic Games groot fan zijn van de achterliggende blockchain-technologie, maar dat de markt en de technologie eerst nog moeten groeien voordat ze klaar zijn voor een enorm publiek met veel jonge kinderen:

"Velen van ons bij Epic zijn grote fans van de gedecentraliseerde computertechnologie die ten grondslag ligt aan cryptocurrency, maar er is nog veel werk nodig aan de volatiliteit en de fraudebestendigheid voordat wij dit naar zo’n breed publiek brengen dat jongere gamers omvat."

Tim Sweeney benadrukt op Twitter nog maar eens dat het bedrijf momenteel met geen enkel crypto bedrijf een samenwerking gestart is:

"Na het googlen zie ik een behoorlijke geruchtenmolen. Nee, Epic heeft geen cryptocurrency-partners en neemt met niemand deel aan crypto-partnerschap gesprekken."

De toekomst van Fortnite en blockchain

Fortnite is een een enorm populair spel met zo’n 80 miljoen actieve gamers per maand. Het spel zou het afgelopen jaar zo’n $3 miljard in omzet hebben opgeleverd via digitale aankopen. Dat zou een enorm grote hoeveelheid crypto-transacties kunnen zijn wanneer het bedrijf besluit toch in zee te gaan met één van de vele blockchain partijen die in de markt actief zijn. Wanneer er nieuws is rondom Fortnite en blockchain toepassingen houden we je daarvan uiteraard op de hoogte!

Bronnen

  • crypto-insiders.nl
  • epicgames.com