Nee
Ja
            

Ernst & Young krijgt hoofdpijn van QuadrigaCX

Ernst & Young, aangesteld om de financiën van QuadrigaCX uit te zoeken, blijkt er niet in te slagen het merendeel van de crypto fondsen terug te vinden. Het bedrijf komt daarnaast met schokkende cijfers.

Ernst & Young, aangesteld om de financiën van QuadrigaCX uit te zoeken, blijkt er niet in te slagen het merendeel van de crypto fondsen terug te vinden. Het bedrijf komt daarnaast met schokkende cijfers.

Een miljoenen schuld

Ernst & Young wist slechts 500.000 dollar aan cryptocurrency te lokaliseren en veilig te stellen van de voormalig exchange. Een te verwaarlozen bedrag. Zeker als je kijkt naar het totaalbedrag dat QuadrigaCX eigenlijk zou moeten terugbetalen. De exchange is, volgens een rapport van het Australische Micky, 160.688.982 dollar verschuldigd, terwijl er maar 21.343.192 beschikbaar is. Dit komt dus neer op een schuld van 139.345.790 dollar. De voormalige Canadese exchange heeft ook nog drie dochterbedrijven: samen goed voor 359.082.917 dollar.

Al eerder geldproblemen

De teruggevonden 500.000 dollar is gekoppeld aan verschillende digitale valuta. 61 Bitcoin (BTC), 33 Bitcoin Cash (BCH), 2.661 Bitcoin Gold (BTG), 851 Litecoin (LTC) en 960 Ether (ETH). Ernst & Young kwam daarnaast met een opvallende verklaring. Het bedrijf verklaart dat de exchange zelfs al geldproblemen had vóórdat de CEO overleed.

Gerald Cotten

Een kleine opfrisser. QuadrigaCX kwam in de problemen toen Gerald Cotten plotseling overleed. De oprichter en CEO van de exchange was de enige met toegang tot de fondsen van zijn klanten. Hij nam hiermee letterlijk en figuurlijk de cryptocurrencies zijn graf in. Het lukte de exchange niet om deze fout te herstellen. In april vroeg QuadrigaCX faillissement aan.

Weinig kans

Ernst & Young zal blijven proberen de verloren fondsen terug te vinden. Wanneer mogelijk zelfs met hulp van regelgevende of wetgevende instanties. Desondanks lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat er meer cryptocurrency teruggevonden zal worden.

Bronnen

  • Finance Magnates
  • Afbeelding: Bitcoin Exchange Guide