Nee
Ja
            

Ethereum adviseur gearresteerd

Steven Nerayoff wordt verdacht van betrokkenheid bij een afpersingsschandaal. De adviseur van Ethereum zou miljoenen dollars afgetroggeld hebben.

Steven Nerayoff wordt verdacht van betrokkenheid bij een afpersingsschandaal. De adviseur van Ethereum zou miljoenen dollars afgetroggeld hebben.

Opgepakt

Nerayoff , bekend als een technische ondernemer die advies gaf bij projecten als Ethereum en tZero, werd op 18 september opgepakt. Zowel de Amerikaanse procureur van Eastern District New York als de New Yorkse FBI beschuldigen hem.

Afpersing

Steven Nerayoff zou samen met Michael Hlady gedreigd hebben een crypto-startup in Seattle te ‘vernietigen’ als er geen miljoenen dollars aan Ether (ETH) betaald zouden worden. “Nerayoff en Hlady hebben een ouderwetse shakedown uitgevoerd, die moet worden afbetaald met 21e-eeuwse cryptocurrency”, aldus Richard Donoghue. De Amerikaanse procureur vervolgt: “Wanneer je de lagen van deze case afpelt, wordt een eeuwenoud afpersingsschema onthuld”. Aanvankelijk zou de Ethereum adviseur juist een deal met de startup gesloten hebben. Een succesvolle ICO in ruil voor 22,5 procent van de opbrengst. Een paar dagen voor de lancering wilde Nerayoff een compensatie van 8,75 miljoen dollar aan Ether, anders zou hij het project saboteren. 

Wanneer Neyaroff en Hlady veroordeeld worden kunnen ze allebei een celstraf van maximaal 20 jaar opgelegd krijgen.

Wanneer je de lagen van deze case afpelt, wordt een eeuwenoud afpersingsschema onthuld.

- Richard Donoghue

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding: L’article.ch