Nee
Ja
            

Ethereum is weer 'hot'! Maar waarom?

Ethereum kent vooralsnog een uitstekend tweede kwartaal van 2019. Ondanks de lichte prijsdaling van vandaag heeft Ethereum veel momentum op weten te bouwen. Maar waarom?

Ethereum kent vooralsnog een uitstekend tweede kwartaal van 2019. Ondanks de lichte prijsdaling van vandaag heeft Ethereum veel momentum op weten te bouwen. Maar waarom?

Ethereum heeft op de piek van dit kwartaal een stijging van bijna 30% weten te noteren. Na een lange en vermoeiende marktcorrectie die langer dan een jaar heeft geduurd begint ook het sentiment rondom Ethereum om te slaan. 

Elon Musk

De oprichter van onder andere PayPal, Tesla en SpaceX heeft veel volgelingen. Wat er rond gaat in de hersenpan van Elon Musk wordt al snel breed gedragen als hij met een mening of idee naar buiten treed. Zo heeft hij eigenhandig de koers van DogeCoin weer wat weten op te vijzelen na zijn berichtgeving over de coin die ooit begon als grap. Onlangs verscheen er een tweet vanuit de vrijmetselaar met enkel het bericht: 'Ethereum'. De koers van Ethereum noteerde een 9% stijging en velen pinde dit vast aan de tweet van Musk. De entrepeneur is ook uitgenodigd door Vitalik Buterin op het jaarlijkse Ethereum even in oktober om alles te weten te komen over het Ethereum protocol. 

Microsoft Azure

Het belangrijkste voor een Blockchain is natuurlijk voortgang. De markt die nog wel een aantal jaren flink in ontwikkeling blijft met de gevaren voor bestaande projecten om ingehaald of verbeterd te worden. Ethereum heeft jaarlijks al een Hard-Fork gepland staan met belangrijke EIP's. Daarnaast is het belangrijk om het steeds meer main stream te maken. Wat nu ook extra olie op het vuur gooit is de bekendmaking dat er een Ethereum toolbox op Microsoft Azure beschikbaar is. Hiermee kan je gemakkelijk Ethereum apps maken in de cloudoplossing van Microsoft. Dit geeft weer een extra zet de goede richting op voor Ethereum.

CFTC

Alsof er nog geen momentum was kwam op 6 mei ook een bericht naar voren dat de U.S. Commodity Futures Trading Commission het een serieuze overweging vind om een gereguleerde Ethereum Futures markt uit te brengen. Doormiddel van een gereguleerde futuresmarkt is de instap voor grote investeerders weer een stap dichterbij. Een voorbeeld is Bitcoin die eind 2017 op een koers van 10.000 dollar binnen 17 dagen op het astronomische bedrag van 20.000 dollar uitkwam nadat het CME en CBOE hadden bepaald dat er een Bitcoin futures markt uitgebracht ging worden. Al met al mooie vooruitzichten voor het Ethereum platform dat op dit moment gewoon de stempel 'hot' meekrijgt!

Bronnen

  • CCN
  • Afbeelding: The inner sane