Nee
Ja
            

Ethereum profiteert maximaal van Samsung Galaxy S10

Nadat Samsung aardig wat stof heeft op laten waaien met hun release van de Samsung Galaxy S10 druppelt vandaag weer wat extra informatie naar buiten. 

Nadat Samsung aardig wat stof heeft op laten waaien met hun release van de Samsung Galaxy S10 druppelt vandaag weer wat extra informatie naar buiten. 

Natuurlijk zullen de grootste cryptocurrencies straks ondersteund gaan worden op het vlaggenschip van Samsung. Maar ondanks eerdere teasers waar al zichtbaar was dat Bitcoinondersteuning mogelijk was is er nu alleen nog ondersteuning voor Ethereum en Ethereum tokens. 

CoinDuck

Één van de functionele apps op de nieuwe Galaxy S10 is de Dapp van CoinDuck. Deze app is ontwikkeld om betalingen naar winkeliers te vergemakkelijken. De hele bedoeling van deze app is om nieuwkomers in het gebruik van cryptocurrency een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden. Via deze Dapp is het betalen van een rekening naar een winkelier een fluitje van een cent. Je geeft het bedrag wat betaald moet worden aan, scant een QR code van het online of offline cryptoadres van de winkelier en met één druk op de knop accepteer je de betaling. Het is natuurlijk koffiedik kijken, maar het zou betalingen in cryptocurrencies tot de normaalste zaak van de wereld kunnen maken. 

Ethereum betalingen

Het zal waarschijnlijk niet lang duren, maar op het moment ondersteund CoinDuck alleen nog maar Ethers en ERC20 munten (munteenheden gemaakt op het Ethereum platform). Ondanks dat hiermee een beperking wordt gelegd op de brede inzetbaarheid van de telefoon zal dit van korte duur zijn. Chain Partners, het moederbedrijf van CoinDuck, heeft de afgelopen tijd vooral de focus gelegd op het gebruikersgemak. De volgende stap naar bredere ondersteuning zal dan ook snel kunnen gaan volgen. 

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Bitcoin Exchange Guide