Nee
Ja
            

Europeese Unie lanceert nieuwe vereniging

De Europeese Unie heeft aangekondigd om de International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA) te starten.

De Europeese Unie heeft aangekondigd om de International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA) te starten.

Samenwerken aan blockchain

Meer dan 100 leden hebben het document ondertekend, waaronder IBM, Accenture en Deutsche Telekom. Ook blockchain gerelateerde bedrijven hebben ondertekend zoals Ripple, Iota en ConsenSys. De INATBA wil startups uit de industrie, regelgevers en normbepalende instanties samenbrengen om blockchain en distributed ledger technology in de mainstream te brengen.

Europees Commissaris voor Digitale Economie en Samenleving Mariya Gabriel zei het volgende:

In de economie van vandaag is er steeds minder tijd om vertrouwen op de bouwen in de manier waarop het in het verleden gebeurde. Om kanker te bestrijden, duurzame energie in evenwicht te brengen, de echtheid van goederen te traceren, moeten actoren elkaar kunnen vertrouwen zonder dat ze elkaar persoonlijk ontmoeten. En hoe kunnen we dit bereiken? Natuurlijk met de hulp van blockchain.

Meteen meer interesse

48 nieuwe organisaties hebben aangevraagd om lid te worden op de dag dat dit project werd gelanceerd. Eerder in 2019 werd er al onderzoek gedaan door de European Banking Autority (EBA) naar cryptocurrency. Ze zullen dit in 2019 verder gaan ontwikkelen.

Bronnen

  • Cointelegraph 
  • Pixabay