Nee
Ja
            

Fidelity start binnenkort met ‘over the counter’ trading

De aanbieder van beleggingsfondsen, Fidelity, start binnenkort met het aanbieden van Bitcoin voor de ‘whales’ onder de crypto kopers.

De aanbieder van beleggingsfondsen, Fidelity, start binnenkort met het aanbieden van Bitcoin voor de ‘whales’ onder de crypto kopers.

Over the counter?

Wat dit wil zeggen is dat Fidelity de mogelijkheid gaat aanbieden om crypto te kopen zonder gebruik te maken van exchange sites zoals Binance of Bitmex. Degene die hier gebruik van maken kopen dan in enorme hoeveelheden in. Dit doen ze op deze manier om te voorkomen dat deze enorme orders gezien worden op de live ledgers van de exchange sites en omdat de grootte van de orders soms voor problemen kan zorgen op deze sites. Dit wordt vaker benoemt als een institution die inkoopt of een institution die instapt.

Fidelity

Alhoewel Fidelity zelf nog niet heeft aangegeven wanneer precies deze nieuwe mogelijkheid klaar voor gebruik is, heeft een bron ,die niet genoemd wilde worden, bevestigd dat het om enkele weken gaat. Deze ontwikkeling komt nadat Fidelity te weten is gekomen dat de doelgroep graag met bitcoin zou willen werken. Fidelity heeft zelf ook gehint naar interesse en een toekomst in het bedrijf met meer cryptocurrency integratie.

We zullen meer nieuwe services uitbrengen over de komende weken en maanden gebaseerd op de behoefte van onze cliënten, jurisdictie, en andere factoren. Momenteel is ons aanbod gefocust op Bitcoin.

- Arlene Roberts

Meer institutionele beleggers houden zich bezig met digitale middelen, rechtstreeks of via dienstverleners, nu de potentiële impact van blockchain-technologie op de financiële markten - nieuwe en oude - sneller duidelijk wordt.

- Tom Jessop

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Pexels