Nee
Ja
            

Gevangenisstraf voor Oekraïense man

In Oekraïne is een man gearresteerd die naar verluidt crypto mining en malwarescripts op zijn eigen websites plaatste. Dit werd gemeld door een lokaal media kanaal.

In Oekraïne is een man gearresteerd die naar verluidt crypto mining en malwarescripts op zijn eigen websites plaatste. Dit werd gemeld door een lokaal media kanaal.

Cyber politie

De cyber politie eenheid van Oekraïne heeft een 32-jarige man opgepakt uit de regio Boekovina die naar verluidt een cryptojacking software op een aantal educatieve websites heeft gecreëerd en beheerd. De websites die niet werden genoemd hadden rond de 1,5 miljoen maandelijkse bezoekers.

De politie verklaarde ook dat de geïnstalleerde malware op de websites de CPU en GPU macht van bezoekers gebruikte om cyrptocurrencies illegaal te ontginnen.

Flinke straf

Justitie heeft in het huis van de cybercrimineel gezocht en beslag gelegd op zijn computerapparatuur, bankkaarten, harde schijven en aantekeningen voor gelanceerde strafrechtelijke procedures. Volgens het rapport krijgt de crimineel een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar.

Steeds populairder

Cryptojacking en malwareactiviteiten hebben de laatste tijd een enorme groei gemaakt. Cyberbeveiligingsbedrijf McAfee Labs rapporteerde eind december dat de totale hoeveelheid cryptojacking malware in 2018 met meer dan 4000 procent steeg!

Onlangs meldde AT&T Cybersecurity dat crypto mining een van de meest waargenomen doelen is van hackers die de cloud infrastructuren van bedrijven aanvalt. Eind februari kondigde de beruchte online crypto miner Coinhive aan dat de service wordt afgesloten omdat het naar verluidt economisch inefficiënt is geworden.

Bronnen

  • Cointelegraph