Nee
Ja
            

Fold wil Bitcoin weer ‘fun’ maken

Fold wil Bitcoin opnieuw ‘fun’ en toegankelijk maken. De startup die zich bezighoudt met cryptobetalingen, gaat hiervoor werken met lightning: een techniek die het mogelijk maakt kleine betalingen te doen.

Fold wil Bitcoin opnieuw ‘fun’ en toegankelijk maken. De startup die zich bezighoudt met cryptobetalingen, gaat hiervoor werken met lightning: een techniek die het mogelijk maakt kleine betalingen te doen.

Het Domino’s experiment

Fold, een startup die zich bezighoudt met cryptobetalingen, lanceerde afgelopen woensdag een web portaal gebaseerd op dat van Domino’s. Tijdens de bèta versie zorgde het bedrijf ervoor dat gebruikers van lightning pizza’s konden bestellen. Meer dan 150 mensen kochten deze week pizza met behulp van het netwerk. “De gemiddelde aankoop was 25 dollar”, zei productleider Will Reeves over het Domino’s experiment. “Omdat de gemiddelde lightning betaling meestal lager is dan 5 dollar, kon het Lightning Netwerk de waarde van betalingen verhogen.” 

Er waren circa 1500 bestellingen, maar er was slechts een conversie van 10 procent. Dit komt doordat mensen moeite hadden een nieuw lightning portfolio op te zetten.

Fold app

Fold bedient momenteel 1.500 maandelijkse gebruikers en ongeveer 35.000 totale bitcoin transacties sinds de eerste versie van de app in 2014. Het cryptobedrijf wil hier nu ook lightning gaan toepassen. In de komende zes maanden moet dit werken voor alle aangesloten winkels. Onder andere Starbucks, Whole Foods, Dunkin Donuts, Target en Uber zijn aangesloten. Deze winkels zijn geen officiële partners en daarom plaatst Fold een bestelling namens hun gebruikers om deze vervolgens om te zetten naar virtuele valuta. 

Na de integratie van lightning wil het bedrijf mobiele versies van de app lanceren voor zowel Android als iOS. Het is nog onduidelijk hoe het bedrijf hier een verdienmodel van wil maken. De lightning opties hebben de bèta omgeving nog niet verlaten. 

Orders vanuit elke staat

Volgens 1ML, een website waar real-time statistieken over lightning getoond worden, zijn er meer dan 26.588 betalingskanalen die samen 2,4 miljoen dollar faciliteren. Dit is een stijging van 39 procent t.o.v. laatste maand. Productmanager Will Reeves is enthousiast: “Er kwamen orders vanuit elke staat in de Verenigde Staten.”

Lightning integraties

Recent is Fold een samenwerking met Casa aangegaan. Door een integratie met de browser extension, kunnen eigenaren van hardware nodes deze nu ook gebruiken om pizza’s te kopen. In februari 2019 lanceerde Koala Studio een door lightning gedreven schaakspel: gebruikers kregen de mogelijkheid te gokken met kleine hoeveelheden Bitcoin. Tijdens een podcast vertelde de CEO van Square, Jack Dorsey, dat de Cash-app van zijn bedrijf ergens in de toekomst lightning opties zal integreren.

Bronnen

  • Coindesk
  • 1ML