Nee
Ja
            

Galatasaray lanceert token voor fans

De Turkse voetbalclub wil samen met blockchain startup Socios.com een token voor de clubfans het leven in roepen. Méér inspraak voor de fans, dat is het doel.

De Turkse voetbalclub wil samen met blockchain startup Socios.com een token voor de clubfans het leven in roepen. Méér inspraak voor de fans, dat is het doel.

Meer inspraak

De crytocurrency munt, die gaat draaien op de Ethereum blockchain, stelt fans van Galatasaray Spor Kulübü in staat te stemmen op polls die de club creëert. Deze polls gaan over onderwerpen als nieuwe product designs, clubactiviteiten en stadion ervaringen. Op deze manier krijgen de voetbalfans meer inspraak krijgen in de beslissingen van hún club. De interactie zal plaatsvinden via een officiële applicatie. 

Een veelbelovende samenwerking

“Galatasaray is erg blij krachten te bundelen met Socios.com en het avontuur aan te gaan”, aldus Dorukhan Acar. Het bestuurslid vervolgt: “Dit nieuwe partnerschap opent voor ons veel kansen met betrekking tot onze betrokkenheid met de fans en ons wereldwijde bereik”. De samenwerking wordt gezien als een mijlpaal in de digitale transformatie strategie. 

Ook Socios.com is enthousiast over de samenwerking. “Ons product combineert de twee grootste passies van het Turkse volk en we zijn verheugd samen te werken met Galatasaray, een reus in de Turkse voetbalwereld”, zei Alexander Dreyfus, oprichter en CEO van de blockchain startup. 

Dit nieuwe partnerschap opent voor ons veel kansen met betrekking tot onze betrokkenheid met de fans en ons wereldwijde bereik.

- Dorukhan Acar, bestuurslid Galatasaray

Q1 2020

De token zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 gelanceerd worden. Fans kunnen de tokens kopen met de digitale valuta Chiliz. Galatasaray wil in de toekomst ook exclusieve merchandise en games voor de fans aanbieden. 

Grote voetbalclubs

Socios.com heeft al meerdere samenwerkingen op zijn naam staan. Grote voetbalclubs als Paris Saint-Germain, Juventus, West Ham United, AS Roma en Atlético de Madrid kwamen al eerder met hun eigen fan-tokens.

Bronnen

  • Finance Magnates
  • Afbeelding: Coinformania