Nee
Ja
            

Garlinghouse: JPM coin heeft geen toegevoegde waarde

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, ziet de ophef rondom JPM coin niet. Volgens hem heeft de coin geen enkele toegevoegde waarde. 

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, ziet de ophef rondom JPM coin niet. Volgens hem heeft de coin geen enkele toegevoegde waarde. 

Geen innovatie

Brad Garlinghouse geeft aan dat hij de innovatie niet ziet in het hele concept van JPM coin. Het doel achter het Blockchainproject is dat het 1-op-1 samenhangt met de dollar. Op het moment dat je één dollar geeft aan JP Morgan dan krijg je daar één JPM coin voor terug. De JPM token is dan weer bedoeld om te gebruiken binnen het ecosysteem van JP Morgan. Garlinghouse kaart daarom aan dat deze munt innovatie mist. "Want waarom zou je dan niet gewoon de dollar blijven gebruiken?" kopt Garlinghouse daarom in. 

Waarom zou je dan niet gewoon de dollar blijven gebruiken?

- Brad Garlinghouse

Concurrent Ripple

Buitenstaanders noemen de JPM Coin een concurrent van Ripple. Maar Garlinghouse ziet dat in de verste verte niet gebeuren. Omdat het is opgebouwd om de bank te ondersteunen en geen enkele wisselwerking buiten deze bank heeft dwingt deze munt andere banken een eigen munt te maken. Hiermee maak je een centraal systeem in plaats van een decentraal systeem zoals Ripple voor ogen heeft. Zo blijft er een wildgroei aan verschillende munten zonder echte bruikbaarheid ontstaan waar Blockchain dus niet voor staat. 

Intern zeker nuttig

Dat de JPM coin intern impact gaat hebben dat is een feit. De snelheid van werken zal drastisch toenemen en daarnaast genoeg kosten besparen. Maar Garlinghouse blijft bij het feit dat JP Morgan het hele punt van crypto volledig gemist heeft. Zo zetten ze een dienst op die nu al ver achterhaald is. 

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Smartereum