Nee
Ja
            

Gazprom gaat gebruik maken van blockchain voor zakelijke contracten

Het Russische gas bedrijf , misschien beter bekend als een van de hoofd sponsors van de Champions League, kan gebruik gaan maken van de blockchain technologie om contracten te tekenen en te onderhouden.

Het Russische gas bedrijf , misschien beter bekend als een van de hoofd sponsors van de Champions League, kan gebruik gaan maken van de blockchain technologie om contracten te tekenen en te onderhouden.

Dit werd gemeld door de CEO van het bedrijf, Alexey Miller, in een gesprek met de de Russische minister Dmitry Medvedev. Met het gebruik van de blockchain in dit process kan Gazprom het afronden, onderhouden en tekenen automatiseren doen via een nieuw platform dat hiervoor gemaakt is in samenwerking met de Gazprom bank. Deze bank is eigendom van de staat en tevens een dochterbedrijf van Gazprom. Hiernaast kunnen er ook rekeningen opgemaakt en betaald worden. Elke partij die gebruik maakt van Gazprom’s diensten kan gebruik maken van dit platform terwijl volgens Alexey alle processen volledig beschermd zijn.

Gazprom gaat meteen met grote industriële partners in zee om dit platform een goede start te geven. De premier had lovende woorden over deze stap van Gazprom en denkt dat blockchain zeker een plek in de toekomst heeft van Rusland en in de processen van grote bedrijven zoals Gazprom. Gezien het bedrijf eigendom is van de staat is hiermee een goede start gemaakt voor beiden.

Andere afdelingen

Het idee om gebruik te maken van de blockchain speelt al langer bij Gazprom. Afgelopen zomer werd de techniek ook al gebruikt bij Gazpromneft-Aero, de kerosine afdeling, voor dezelfde en een aantal andere doeleinde.

Een andere afdeling van Gazprom, de derde grootste olie producent Gazprom Neft, is al sinds begin vorig jaar aan het experimenteren met logistiek en inkoop via de blockchain en alhoewel er nog niks concreets naar buiten is gekomen, waren er wel plannen bij de Gazprombank om de grootste klanten van de bank te laten handelen in cryptocurrency.

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Gazprom