Nee
Ja
            

GlobalCoin

Geen FacebookCoin en ook geen WhatsAppCoin. De nieuwe naam van de cryptocurrency munt die het bedrijf van Mark Zuckerberg wil lanceren gaat waarschijnlijk GlobalCoin heten.

Geen FacebookCoin en ook geen WhatsAppCoin. De nieuwe naam van de cryptocurrency munt die het bedrijf van Mark Zuckerberg wil lanceren gaat waarschijnlijk GlobalCoin heten.

Project Libra

Waar het project van Facebook eerst nog de bijnaam ‘Project Libra’ droeg, wordt het nu intern ‘GlobalCoin’ genoemd. Een naam die suggereert dat het social media platform grootse plannen heeft. Eén gemeenschappelijke valuta wereldwijd?

Lancering in 2020

Volgens de BBC wil Facebook in het eerste kwartaal van 2020 een digitaal betalingssysteem opzetten in tien landen. Het testen van de cryptocurrency token zal eind dit jaar plaatsvinden. Facebook is momenteel in gesprek met Western Union en andere geldbedrijven om “goedkopere en snellere manieren te ontdekken voor mensen zonder een bankrekening om geld te verzenden en ontvangen”.

Marktverschuiving?

De munt van het social media platform zou de forex- en overboekingsindustrie flink kunnen opschudden. Wanneer de valuta op de juiste manier geïmplementeerd wordt, kan deze makkelijk gebruikt worden als een snel en goedkope manier om waarde over verschillende valuta te verplaatsen. Wanneer je de grens van een land oversteekt krijg je vaak te maken met een andere valuta. Valuta fluctueren. De waardes worden beïnvloed door de politiek en natuurlijk de markt. “Een Facebook of Telegram heeft het potentieel om volatiliteiten af te vlakken”, aldus Konstantin Brazhnik, Chief Technology Officer van het Juris Project. Als GlobalCoin erin slaagt de ondersteuning te krijgen die het zoekt, dan kan het weleens dé grensoverschrijdende valuta van de wereld worden.  

Een Facebook of Telegram heeft het potentieel om volatiliteiten af te vlakken.

- Konstantin Brazhnik, Chief Technology Officer Juris Project

In gesprek...

Mark Zuckerberg heeft niet stilgezeten. Vorige week sprak de oprichter van Facebook met Mark Carney van de Bank of England. De twee hadden het over de risico’s en kansen die gepaard gaan met de lancering. Facebook is nog op zoek naar e-commerce partners die de cryptocurrency in de toekomst als betaling willen accepteren.

About-Crypto schreef eerder ook al over de ‘Facebook coin’. Benieuwd waar dat over ging? Lees het hier!

Bronnen

  • Finance Magnates
  • Afbeelding: ICOREIGN