Nee
Ja
            

Groot automerk gaat blockchaintechnologie gebruiken

Het Duitse autobedrijf Mercedes-Benz heeft een platform gemaakt gebaseerd op blockchaintechnologie. Dit in verband met het verbeteren van de transparantie en duurzaamheid.

Het Duitse autobedrijf Mercedes-Benz heeft een platform gemaakt gebaseerd op blockchaintechnologie. Dit in verband met het verbeteren van de transparantie en duurzaamheid.

Samenwerking

Het Duitse automerk Mercedes-Benz heeft aangekondigd om een samenwerking aan te gaan met het Amerikaanse softwarebedrijf Icertis voor de ontwikkeling van blockchaintechnologie die ze later gebruik van willen maken.

Het automerk heeft gezegd dat ze samen met Lcertis een prototype hebben ontwikkeld en geprogrammeerd op basis van blockchaintechnologie. Ze hebben dit prototype gemaakt om documenten en contracten op te slaan.

Het project maakt een transparante en duurzame toewijzing mogelijk van gesorteerde documenten in het hele bedrijf. De twee bedrijven zijn nu bezig met een testfase waarin ze de technologie verder aan het ontwikkelen zijn.

Wilko Stark, lid van het management van Mercedes-Benz stelt dat de blockchaintechnologie veel effect heeft op het bedrijf. Hij zei ook “Blockchaintechnologie heeft de potentie om onze procedure een revolutionaire draai te geven. Met ons prototype zijn we nu bij de eerste stap van testen van meerdere applicaties met het doel om meer transparantie te bieden naar onze klanten toe.”

Blockchaintechnologie heeft de potentie om onze procedure een revolutionaire draai te geven. Met ons prototype zijn we nu bij de eerste stap van testen van meerdere applicaties met het doel om meer transparantie te bieden naar onze klanten toe.

- Wilko Stark

Mercedes-Benz volgt Porsche op

In september vorig jaar had Porsche aangekondigd om ook in de blockchaintechnologie te investeren. Dit zal ze helpen met het meegaan in trends, nieuwe technologieën en nieuwe businessmodel.

Bronnen

  • Cointelegraph