Nee
Ja
            

Hoe voel jij je als je investeert in crypto?

Vol spanning kijk je naar de koers, refresh je de webpagina en twijfel je om short of long te gaan. Vandaag is het World Hypertension Day. Een dag speciaal toegewijd aan stress. Dezelfde stress die je ongetwijfeld kan ervaren als je investeert in cryptocurrencies.

Vol spanning kijk je naar de koers, refresh je de webpagina en twijfel je om short of long te gaan. Vandaag is het World Hypertension Day. Een dag speciaal toegewijd aan stress. Dezelfde stress die je ongetwijfeld kan ervaren als je investeert in cryptocurrencies.

Mentale gezondheid

Fysieke gezondheid staat nog altijd boven mentale gezondheid. Toch is het zeker niet onbelangrijk dat jij goed in je vel zit. Tegenwoordig kan je letterlijk van alles stress krijgen. Investeren in virtuele valuta is daarin niet anders. Denk je aan cryptocurrency, dan denk je aan schommelende prijzen. Virtuele valuta zijn volatiel. Kan een crypto munt de ene dag flink stijgen, dan daalt hij de volgende dag misschien twee keer zo hard. Wat de koers gaat doen blijft lastig in te schatten. En dit frustreert. Zeker als er veel geld op het spel staat.

Euforie?

Sure, je voelt je misschien eerst heel slim of misschien stoer. Even een momentje van (intense) euforie. Maar daarna begint het wachten, de spanning, de onzekerheid. Heb ik er goed aan gedaan te investeren? Wanneer moet ik eruit stappen? Ik snap eigenlijk niet eens hoe de cryptocurrency markt werkt… is dat erg?

Escalatie

Investeren kan dus voor de nodige hoofdpijn zorgen. Soms escaleert het zelfs. Niet zo lang geleden pleegde een belegger zelfmoord, nadat hij de Bitcoin prijzen flink zag kelderen na een bull run. Dit zette velen aan het denken. Het is daarom ook niet gek dat traders steeds vaker een gezondheidsspecialist of psycholoog bezoeken. Een andere reden voor stress is FOMO. Fear Of Missing Out. Als ik nu niet instap, dan ben ik te laat. Iedereen koopt ineens Bitcoin, ik moet dat ook maar gaan doen. Je zou het wellicht kunnen omschrijven als kuddegedrag.

Helemaal veilig?

Heb je dan toch de keuze gemaakt te investeren, zijn de digitale fondsen niet eens altijd veilig. Er wordt hard gewerkt aan de beste veiligheidsmaatregelen en privacy staat centraal. Toch, zeker wanneer cryptocurrencies digitaal en decentraal zijn, zijn ze vatbaar voor hacks. Hackers liggen op de loer en willen maar al te graag profiteren van de steeds bekendere markt.

Risicomanagement

Beleggen gaat altijd gepaard met risico’s. Beleggen is risicomanagement in zekere zin. De enige tip die je kan krijgen is dan ook: investeer alleen wat je kan missen. En vergeet niet: de markt is volatiel. Of je nu in cryptocurrency investeert of in de traditionele markt.  

Bronnen

  • CryptoNewsZ
  • Afbeelding: NAOI