Nee
Ja
            

IBM en CULedger gaan samenwerken

Dit is bekend gemaakt in een persbericht. Ze gaan samenwerken om nieuwe ontwikkelingen en oplossingen te creëren voor de financiële industrie.

Dit is bekend gemaakt in een persbericht. Ze gaan samenwerken om nieuwe ontwikkelingen en oplossingen te creëren voor de financiële industrie.

Samenwerking

IBM en CULedger gaan hun krachten samenspannen om bestaande blockchains te verbeteren en om modellen en processen te verbeteren. Ze willen innovaties brengen aan deze projecten volgens het persbericht.

Ze zullen met oplossingen komen voor verificatie van digitale identiteit, ‘know your customer-compliance’, uitleen en betalingsservices en andere consumentenprocessen waarvoor verificatie vereist is.  

Het gebruik van deze technologie zal ook gericht zijn om meer financiële inclusie te bieden doormiddel van de toegang tot financiële diensten uit te breiden over de verschillende gegevens waaruit de meer dan 260 miljoen leden van de sector naar verluidt wereldwijd bestaan. Deze leden hebben een vermogen van zo’n $1.7 biljoen.

MyCUID

De samenwerking tussen IBM en CULedger zal voor leden van de financiële industrie de mogelijkheid bieden om de digitale referentie ‘MyCUID’ te gebruiken. Dit kan worden gebruikt voor het authentiseren van financiële transacties tussen leden van elke credit union op het netwerk.

Deze maar ook andere diensten zullen later dit jaar kunnen worden gebruikt.

CUSO

Credit union service organization (CUSO) is afgelopen december tot de software ‘R3 global blockchain ecosystem’ toegetreden. Als onderdeel van zijn voortdurende inspanningen om de technologie te implementeren om operationele processen te stroomlijnen en fraude en cyber beveilig risico’s voor zulke verenigingen en hun leden te beperken.

Daarnaast blijft IBM meerdere blockchain aanbiedingen en nieuwe patenten ontwikkelen onder de bescherming van het IBM Blockchain project. Onlangs is er een interne beveiligingstest tool voor blockchain oplossingen gelanceerd die zich richt op het verbeteren van identiteitsverificatie, toegangsrechten en het aanpakken van zwakke contractkwetsbaarheden.

Bronnen

  • Cointelegraph 
  • Afbeelding: PixaBay