Nee
Ja
            

Inzetten op datum halvering Bitcoin op LedgerX

Om de vier jaar staat de halvering van de miningbeloning van Bitcoin op het programma. Vaak de start van een nieuwe uptrend in de Bitcoin markt. LedgerX lanceert nu een nieuw product om de datum van deze halvering te voorspellen.

Om de vier jaar staat de halvering van de miningbeloning van Bitcoin op het programma. Vaak de start van een nieuwe uptrend in de Bitcoin markt. LedgerX lanceert nu een nieuw product om de datum van deze halvering te voorspellen.

Block #630.000

De volgende halvering van Bitcoin wordt doorgevoerd als block #630.000 gemined wordt. Als je kijkt naar de moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining en de hashrate die beschikbaar is zal dit plaatsvinden op 25 mei in 2020. Bitcoin past om de 14 dagen zijn moeilijkheidsgraad aan op de hashrate, daarom is er altijd kans dat deze datum naar achter verschuift (er valt teveel hashrate weg) of eerder plaatsvind (er komt meer hashrate bij). Dit is ook een prima indicator hoe de markt er voor staat door het sentiment van miners te lezen.

LedgerX Halving Contract (LXHC)

Omdat deze datum dus nooit echt vast kan staan heeft LedgerX een product gelanceerd waar je aan kan geven of de halvering voor of op 26 mei gaat plaatsvinden of op deze datum of later. Eigenlijk is het een ja/nee contract dus zou het van buitenaf meer op gokken lijken. Tegengeluiden zeggen weer dat het duidelijk lezen van het sentiment in de markt een factor kan zijn van controle. LedgerX heeft als doel om hun producten zo makkelijk mogelijk te maken voor klanten, dus een ja/nee contract op de Bitcoin halvering is gezien hun visie een logisch product.

De halvering altijd een belangrijk evenement

De halvering van Bitcoin is zeker voor miners belangrijk, daarom is de datum ook van belang. Stel: je zit in de oliewinning en het is bekend dat op een bepaald moment de winning van olie gaat halveren. Dan is het van groot belang om te weten wanneer dit is zodat je rationele beslissingen kan maken of je een investering wel of niet doet. Zo is dat ook met Bitcoin minen. Een week of een maand verschil kan het verschil zijn tussen break even op je investering of verlies. Het product van LedgerX kan zo misschien zelfs dienen als indicator welke datum de halvering gaat plaatsvinden.  

Gaat Bitcoin in 2020 op 25 mei halveren?

Bronnen

  • Cointelegraph