Nee
Ja
            

Is Dash de helpende hand die verzwakte landen nodig heeft?

Het digitale betaal systeem Dash groeit in populariteit bij landen die al volop bezig zijn met het in dienst nemen van crypto.

Het digitale betaal systeem Dash groeit in populariteit bij landen die al volop bezig zijn met het in dienst nemen van crypto.

De cryptocurrency exchange van Colombia heeft recent Dash toegevoegd aan zijn platform onder luidt gejuich van officials en inwoners. Dash denkt nu ook dat buurlanden ook geholpen kunnen worden en ze hebben zeker gegevens om deze gedachten te kunnen ondersteunen. In Venezuela werd Dash al ondersteund door 800 verschillende bedrijven. Dat nummer is nu al naar 2200 gestegen. Dit laat zien dat crypto geaccepteerd wordt in het land en dat de groei nog niet aan zijn einde is.

De situatie van Venezuela

Doordat Venezuela in een lastige tijd zit, zien we ook de mogelijkheden van cryptocurrency. De huidige president Nicolas Maduro heeft het land financieel kapot gemaakt, waardoor voedsel schaars is geworden. Het kan een tijdje duren voordat het land weer op eigen benen kan staan en naar een positieve toekomst kan kijken. Met de nieuwe president, Juan Guaido, wordt er geprobeerd om verbetering te brengen, maar Maduro blijft nog veel in de weg zitten.

Door een enorme inflatie in de nationale munteenheid is de Bolivar helemaal niks meer waard. Als resultaat zijn de inwoners van Venezuela crypto gaan gebruiken om de belangrijke dingen toch te kunnen kopen. Venezuela is daarom ook een gebruiker geworden van Dash en deze munt is een populaire optie geworden.

Grote bedrijven massaal in Dash

Onder de bedrijven die Dash accepteren zit ook ‘Chuch’s Chicken. Dit is de vierde grootste fast food keten van het land. De keten accepteert nu al sinds december verschillende crypto door 23 verschillende provincies waar de keten locaties heeft.

Een ander groot bedrijf dat gebruik maakt van Dash is Steelus. Dit is een bedrijf dat riemen voor mannen produceert. Volgens de eigenaar heeft het bedrijf 99% van de opbrengst kunnen houden omdat het Dash gebruikt voor betalingen. Iets wat onmogelijk was geweest als ze de Bolivar hadden aangehouden. Als Steelus een order naar een ander land zou willen sturen, kwamen er flinke kosten bij. Deze werden al helemaal enorm omdat ze in Amerikaanse dollar gerekend worden. Door Dash te gebruiken kunnen de meeste kosten omzeild worden. Hierdoor gaat de winst niet verloren in allerlei bijkomende kosten.

Venezuela laat hier zien dat er zeker een toekomst zit in het gebruik van cryptocurrency. Ondanks dat de nationale munt compleet nutteloos is geworden, is er nog steeds een functionerende economie onder bedrijven en consumenten gebaseerd op de crypto wereld.

Bronnen

  • Live Bitcoin News
  • Afbeelding: Business insider