Nee
Ja
            

Tweede crypto exchange voor Japan is een feit

Een tweede crypto exchange is goedgekeurd in Japan. Dit blijkt uit een persbericht van DeCurret.

Een tweede crypto exchange is goedgekeurd in Japan. Dit blijkt uit een persbericht van DeCurret.

DeCurret

DeCurret, die deelneemt aan een aanbod van de e-commerce gigant Rakuten bij de lancering op de binnenlandse markt, zal op 16 april beginnen met handelen. Samen met Rakuten Wallet, voorheen bekend als ‘Everybody’s Bitcoin’, markeert volgende maand het debuut van nieuwe Japanse beurzen die zijn goed gekeurd onder de nieuwe licentiewetgeving.

DeCurret wil een belangrijke financiële dienstverlener voor digitale valuta worden die de standaard bepaalt voor beveiligde en handige digitale valutatransacties. Ze willen alle waarden verbinden en uitwisselen en transacties eenvoudig maken zeggen ze tegen de pers.

Interesse in de markt

Het nieuws valt samen met statistieken en cryptocurrency gericht nieuws en de bron bitcoin.com door de financiële toezichthouder van Japan, het Financial Services Agency (FSA), die de ware mate van interesse in de markt laten zien.

Meerdere vragen van goedkeuring

Volgens de gegevens hebben meer dan 140 entiteiten de FSA benaderd met betrekking tot de goedkeuring van een uitwisseling sinds maart 2018. Daarvan hebben er 23 documentatie ingediend om het proces in gang te zetten, dat met een totaal van zeven aanvragers actief is.

Rakuten en DeCurrent zijn als enige twee uitgekozen om te mogen lanceren. Zij hebben formele registratie en goedkeuring van de toezichthouders.

2019

Het komende jaar zou voor een aantal aanzienlijk moeten stijgen. Onder degenen die een stukje van de industrie in de gaten houden is Yahoo! Japan, dat eerder deze week zei dat het hoopte zijn deelruil in mei te lanceren.

In 2019 zijn er al meerdere licenties uitgedeeld aan bestaande operators zoals Huobi in januari en Coincheck afgelopen december.

Bronnen

  • Cointelegraph