Nee
Ja
            

Japanse Mizuho bank lanceert J-Coin

Het lijkt wel crypto munten te regenen! Na het recente nieuws van de veelbesproken JPM Coin, komt nu ook de Mizuho Financial Group met een eigen digitale valuta.

Het lijkt wel crypto munten te regenen! Na het recente nieuws van de veelbesproken JPM Coin, komt nu ook de Mizuho Financial Group met een eigen digitale valuta.

Mizuho presenteert: J-Coin

Mizuho is in sneltreinvaart bezig met de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency munt. Dit nieuws meldt lokale financiële krant Nikkei Asian Review vandaag. De digitale valuta, die op 1 maart gelanceerd wordt, krijgt de naam ‘J-Coin’ en zal gelinkt worden aan de Japanse yen. Het doel? Minimaal 300.000 winkels aan boord krijgen en binnen een paar jaar de 6,5 miljoen gebruikers aantikken.

Stablecoin

J-Coin is een stablecoin die ingezet gaat worden voor betalingen en transactiediensten. “De munt krijgt een prijs van 1 yen (circa 0,01 dollar)”, aldus Nikkei. Overschrijvingen tussen verschillende bankaccounts kosten geen extra geld. J-Coin wordt beheerd door J-Coin Pay. Deze mobiele app gebruikt QR-codes om betalingen te voltooien. 

Gebruikers van de cryptocurrency hoeven geen kredietcontroles te ondergaan en de diensten worden voor iedereen beschikbaar gesteld. Er is dus geen leeftijdsgrens van achttien jaar. De J-Coin biedt een breed scala aan mogelijkheden. Of je nou een rekening wil splitsen met een collega of aan een familielid zakgeld wil geven. J-Coin maakt het mogelijk.

Samenwerkingen

Mizuho gaat met ruim 60 financiële instellingen een samenwerking aan en heeft hierdoor toegang tot 56 miljoen gebruikersaccounts. Op het platform van J-Coin worden bankaccounts aan digitale wallets gelinkt. Om grip te krijgen op de detailhandel, onderhandelt Mizuho met supermarkt FamilyMart, elektronicazaak Big Camera en transportbedrijf East Japan Railway. 

Alibaba’s Alipay kan eveneens partner worden van Mizuho. Althans, dat wil de Japanse bank graag. Mizuho is van plan handelaren lagere transactiekosten te bieden dan de twee tot vijf procent die creditcard diensten meestal vragen. 

De Japanse bankgigant hoopt in de toekomst samen met het Amerikaanse Akamai een blockchain betalingssysteem te lanceren. Naar verwachting zal dit in 2020 verwezenlijkt worden. 

Achteraan aansluiten

Hoewel Mizuho alles groot aanpakt, is de bank niet de eerste die deze stap neemt. Japan heeft al reeds kennis gemaakt met de plannen van Rakuten en Line, die een eigen cryptocurrency en blockchain gelanceerd hebben. Met een bereik van 79 miljoen mensen én ondersteuning in 1,3 miljoen winkels, timmert communicatie app Line al goed aan de weg. 

In januari 2018 kondigde de Mitsubishi UFJ Financial Group, de op vier na grootste bank ter wereld, aan een stablecoin te lanceren. De MUFG Coin is ook gekoppeld aan de yen.

Bronnen

  • Cointelegraph