Nee
Ja
            

Koop jij straks data met Bitcoin Lightning?

Vandaag lanceerde SuredBits een service waarmee gebruikers futures data kunnen kopen door gebruik te maken van het Bitcoin lightning netwerk.

Vandaag lanceerde SuredBits een service waarmee gebruikers futures data kunnen kopen door gebruik te maken van het Bitcoin lightning netwerk.

Kraken en BitMEX doen mee

Zowel crypto exchange Kraken als BitMEX doen mee met dit experiment.  SuredBits is één van de weinige bedrijven die zich volledig focust op lightning project. De kleine startup uit Iowa is ervan overtuigd dat lightning een grote rol gaat spelen bij het ontwikkelen van API’s in de toekomst.

Een API met lightning

Een API, of wel: Application Programming Interface, biedt ontwikkelaars toegang tot informatie over beschikbare futures contracten. CEO Chris Stewart legt uit: “Je kunt je abonneren op marktgegevens van de twee beurzen met een betaling via het lightning netwerk”. Eén van de voordelen van lightning is dat het microbetalingen mogelijk maakt. “Wij willen laten zien dat lightning veel voordelen heeft wanneer het geïntegreerd wordt in de infrastructuur van een exchange die niet alleen gekoppeld is aan het opnemen en storten van valuta”, aldus Stewart.

Toch is niet iedereen even lovend over de toepassing van het netwerk. Lightning zou ook ‘risicolvol’ zijn: door de aanwezigheid van bugs lopen sommige gebruikers gevaar hun geld te verliezen. Ontwikkelaars, daarentegen, blijven nog altijd lovend. Lightning volgens hen de toekomst van Bitcoin-betalingen.

Je kunt je abonneren op marktgegevens van de twee beurzen met een betaling via het lightning netwerk.

- Chris Stewart, CEO SuredBits

Proof of concept

De data van het populaire Kraken en BitMEX is normaal gesproken gratis, maar de nieuwe service is bedoeld als een proof of concept, een bewijs, van hoe kleine betalingen door het lightning netwerk gebruikt kunnen worden om data aan te schaffen.

SuredBit onthulde onlangs een ‘sandbox’ waarin ontwikkelaars hun services kunnen testen voor het ophalen van NFL en NBA-gegevens. Mogelijk gemaakt door het gebruik van lightning.

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Pixabay